Kradete peškire u hotelima? Uhvatiće vas

Prema istraživanju koje je sproveo britanski “Dejli Telegraf”, peškiri se nalaze na vrhu liste stvari koje ljudi kradu u hotelima širom svijeta, mada smo tog podatka svi, manje ili više, odavno bili svjesni. Međutim, da li ste znali da neki hoteli imaju mehanizam kojim mogu da prate svaki od peškira koji imaju u svojoj ponudi?

Foto: Pixabay – TesaPhotography

Kompanija iz Majamija “Linen Technology Tracking” se bavi izradom mikročipova i sarađuje sa više od 2.000 hotela širom Sjedinjenih Država. Vilijam Serbin, potpredsjednik ove kompanije je za “Hafington post” ispričao kako je ova kompanija počela da sarađuje sa hotelima.

– Prevashodni cilj nam je bio da upravama hotela omogućimo da znaju kada su peškiri završili sa pranjem i da u svakom trenutku znaju koliko čistih peškira je u opticaju. Međutim, ispostavilo se da su ovi čipovi korisni i kao pokazatelj koliko se peškira na mjesečnom nivou iznese iz hotela – priča Serbin.

– Jedan od hotela sa kojim sarađujemo ima ugrađene senzore koji upravi javljaju kada neki od njihovih peškira napusti sobu i prođe pored lifta. Međutim, iz ovog hotela su odlučili da svojim gostima ne naplaćuju ukradene peškire – objašnjava Serbin.

Prema izvještajima do kojih su došli u kompaniji, mjesečno 10-20% peškira ostane bez mikročipova – od čega najveći dio strada prilikom pranja; a procjenjuje se da se na mjesečnom nivou ukrade 2% od ukupnog broja hotelskih peškira.

Kompanija “Linen Technology Tracking” sarađuje sa hotelima tako što antenama na izlazu iz hotela šalju signale da je peškir sa mikročipom napustio prostor hotela – a hotelijerima ne otkrivaju tačne koordinate nestalih peškira, bademantila ili posteljine. Nema sumnje da su im kradljivci hotelskih predmeta širom svijeta zahvalni na tome.

Izvor: Blic.rs

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content