Kuća na jezeru Mali Đol – idealno za kupanje i ribolov

Kuća na jezeru Mali Đol – idealno za kupanje i ribolov

Kad maštamo o idealnom odmoru, sanjamo o kući u netaknutoj prirodi, uz vodu da nam se misli i oči odmaraju, da slušamo cvrkut ptica i uživamo u tišini daleko od gradske vreve. Takvo mjesto obično zamišljamo daleko od civilizacije, ne čak ni na našem kontinentu, a zapravo ne moramo ići daleko da bi ostvarili svoj san.

Petnaestak kilometara od Jajca prema Bihaću, u selu Ljojići naselja Jezero smještena je simpatična kuća za odmor – Vila Mali Đol, u potpuno prirodnom okruženju na samo dva metra od istoimenog prirodnog jezera u dolini rijeke Plive, u podnožju planine Otomalj.

U vili može boraviti deset osoba u tri klimatizirane sobe, sa dva kupatila s tušem i dva toaleta, velikom trpezarijom sa kuhinjom, kablovskom TV i internetom. Iz nje se pruža nevjerovatan pogled na jezero u kojem možete uživati sa verande ove vile. 

U sklopu vile nalazi se i bašta u kojoj možete boraviti, igrati se s djecom, te besplatno privatno parkiralište. 

Ukoliko se odlučite za odmor na ovom jezeru ovog ljeta, nećete se pokajati. Zbog mirne i tople vode, jezero je idealno za kupanje tokom cijelog ljeta zbog čega je od davnina omiljena atrakcija stanovnika ovog kraja, a svidjet će se i ljubiteljima ribolova jer je bogato smuđi i šaranom.

AKTIVNOSTI U OKOLICI

No jezero ne nudi samo ovakav vid opuštanja, možete biti i aktivniji – šetati, voziti brdski bicikl ili planinariti – 2 sata je uspon na obližnji Vrh Otomalj.

Preko jezera možete stići i do ušća prekrasne rijeke Plive gdje je voda znantno hladnija, ali i čista toliko da se iz nje može piti a u obližnjem restoranu nude vrhunsku pastrmku.

Ušće rijeke Plive nalazi se ispod drevnog Sokograda, srednjovjekovne tvrđave podignute iznad dubokog i prelijepog kanjona rijeke Sokočnice, do koje se također možete prošetati. U kanjonu dugom deset kilometara nalazi se i Sokolačka pećina koja je svakodnevno dostupna posjetiocima. Ovaj predio oko ušća Sokočnice u Plivu je interesantan za fotosafari, ali i za same šetnje jer usput možete sresti i rijetke porodice dabrova. Takvo iskustvo ne možete baš doživjeti na svakom odmoru, a pamtit ćete ga cijeli život.

Sokograd na Plivi;  Foto: Wikipedia

Kada se umorite od plivanja ili šetnje, vratite se u Vilu Mali Đol, sumirajte sve što ste doživjeli i uživajte u ljepoti u kojoj ste odabrali da se odmarate.

Kontakt:

+ 38761206771 (bosanski jezik)

+38761614946 (engleski jezik)

info@vilamalidjol.com

Zato što jedan članak nije dovoljan….             

10 RAZLOGA ZAŠTO POSJETITI JAJCE