Kuća na jezeru Mali Đol – idealno za kupanje i ribolov

Kad maštamo o idealnom odmoru, sanjamo o kući u netaknutoj prirodi, uz vodu da nam se misli i oči odmaraju, da slušamo cvrkut ptica i uživamo u tišini daleko od gradske vreve. Takvo mjesto obično zamišljamo daleko od civilizacije, ne čak ni na našem kontinentu, a zapravo ne moramo ići daleko da bi ostvarili svoj san.

Petnaestak kilometara od Jajca prema Bihaću, u selu Ljojići naselja Jezero smještena je simpatična kuća za odmor – Vila Mali Đol, u potpuno prirodnom okruženju na samo dva metra od istoimenog prirodnog jezera u dolini rijeke Plive, u podnožju planine Otomalj.

U vili može boraviti deset osoba u tri klimatizirane sobe, sa dva kupatila s tušem i dva toaleta, velikom trpezarijom sa kuhinjom, kablovskom TV i internetom. Iz nje se pruža nevjerovatan pogled na jezero u kojem možete uživati sa verande ove vile. 

 

 

U sklopu vile nalazi se i bašta u kojoj možete boraviti, igrati se s djecom, te besplatno privatno parkiralište. 

Ukoliko se odlučite za odmor na ovom jezeru ovog ljeta, nećete se pokajati. Zbog mirne i tople vode, jezero je idealno za kupanje tokom cijelog ljeta zbog čega je od davnina omiljena atrakcija stanovnika ovog kraja, a svidjet će se i ljubiteljima ribolova jer je bogato smuđi i šaranom.

AKTIVNOSTI U OKOLICI

No jezero ne nudi samo ovakav vid opuštanja, možete biti i aktivniji – šetati, voziti brdski bicikl ili planinariti – 2 sata je uspon na obližnji Vrh Otomalj.

Preko jezera možete stići i do ušća prekrasne rijeke Plive gdje je voda znantno hladnija, ali i čista toliko da se iz nje može piti a u obližnjem restoranu nude vrhunsku pastrmku.

Ušće rijeke Plive nalazi se ispod drevnog Sokograda, srednjovjekovne tvrđave podignute iznad dubokog i prelijepog kanjona rijeke Sokočnice, do koje se također možete prošetati. U kanjonu dugom deset kilometara nalazi se i Sokolačka pećina koja je svakodnevno dostupna posjetiocima. Ovaj predio oko ušća Sokočnice u Plivu je interesantan za fotosafari, ali i za same šetnje jer usput možete sresti i rijetke porodice dabrova. Takvo iskustvo ne možete baš doživjeti na svakom odmoru, a pamtit ćete ga cijeli život.

Sokograd na Plivi;  Foto: Wikipedia

Kada se umorite od plivanja ili šetnje, vratite se u Vilu Mali Đol, sumirajte sve što ste doživjeli i uživajte u ljepoti u kojoj ste odabrali da se odmarate.

Kontakt:

+ 38761206771 (bosanski jezik)

+38761614946 (engleski jezik)

info@vilamalidjol.com

Zato što jedan članak nije dovoljan….             

10 RAZLOGA ZAŠTO POSJETITI JAJCE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content