Kupalište na Manjači

Kada se Banjalučani i ostali mještani požele rashladiti u vrelim ljetnim danima, imaju mnogo mjesta za otići, a osim donedavno neprikosnovenog Vrbasa, od skoro vole otići i na novo kupalište na jezeru Manjača koje od ovog ljeta ima dosta novog sadržaja.
 

Svim posjetiocima kupališta na Manjači od ove sezone dostupan je bar na plaži, akva park za djecu, izrazito popularno skijanje na vodi, kajak, sup daske i mnogih drugih aktivnosti.

Prostor kupališta raspolaže sa ležaljkama, baldahinima, kao i sa tri velika prostora sa nadstrešnicama sa roštiljskim mjestima, a tu je i veliki parking koji je besplatan te koji će naredne sezone biti i proširen.

Kupalište je naročito prilagođeno porodicama s djecom.

Nalazi se na vještakom jezeru Manjača, u neposrednoj blizini bivše vojne ekonomije a sada Centra za unapređenje i razvoj sela i vojnog poligona na platou planine. Jezero je površine 3,4 hektara a udaljeno je oko 2,4 kilometra od regionalnog puta Banja Luka – Čađavica.

Kako doći?

Iz pravca Banje Luke do jezera se stiže putem koji vodi desno, neposredno poslije kasarne u Dobrnji. Izgrađeno je u vrijeme kada i vojni poligon 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka, kada je zbog gradnje poligona iseljeno nekoliko sela na platou planine Manjače. Jezero okružuju brežuljci obrasli bjelogoričnom šumom a nalazi se na nadmorskoj visini od 522 metra. Vode potoka koje se slijevaju sa obližnjih brda snabdjevaju jezero vodom koja se kasnije prelijeva preko betonske brane i nastavlja dalje svoj kratki tok i ponire.

Ovaj jedinstveni turističko-rekreativni kompleks nastao je na nekada zapuštenom prostoru, te je u planu pokretanje još aktivnosti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content