Kvrguša – staro bosansko jelo sa piletinom

Staro bosansko jelo sa piletinom. 

Potrebno:

-200g glatkog brašna

-100g oštrog brašna

-2 jaja

-750 g piletine

-100 g margarina

-2 dl slatkog vrhnja

-so i vegeta

Priprema:

Glatko i oštro brašno pomiješati, dodati jaja, posoliti, povegetiti i mlakom vodom umutiti. Poslagati komade pilećeg mesa i peći u rerni dok meso ne porumeni. Zatim preliti tjestom, dobro protresti da se ravnomjerno rasporedi i peći oko 20 minuta na 250 °C. Kada je kvrguša pečena, zalijti je slatkim vrhnjem i zapeći još 10 min na 200 C  . Izrezati tako da u svakoj porciji ima komad pilećeg mesa.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content