Lejla Tanović opet briljira – Pobjeda na utrci u Beogradu

Desetostruka državna prvakinja Lejla Tanović pobijednica je UCI C2 utrke u Beogradu koja se održala na gradskom izletištu Košutnjak.

Nakon što je prošle sedmice odbranila Balkanasku titulu četvrti put zaredom Tanović je upisala još jednu pobjedu na UCI utrci i osvojila novih 30 UCI bodova.

Za najuspšeniju bh. biciklistkinju ovo je treća pobjeda u nizu sa utrka Svjetske biciklističke federacije. Aktuelna balkanska prvakinja odnijela je pobjedu ispred Tvaruzkove Terez predstavnice Češke sa prednošću od minutu i pol dok je treće mjesto zauzela Vita Movrin reprezentativka Slovenije.

– Staza je bila prirodna sa promjenom tempa i na treningu sam se osjećala veoma dobro, noć pred utrku pala je kiša te je teren postao veoma klizav što mi je sigurno odgovaralo s obzirom da veoma često treniram u takvim uslovima. Izuzetno sam sretna formom i pobjedama u posljednja tri vikenda, motivirana sam tokom čitave godine i rezultati to dokazuju – rekla je Lejla Tanović.

Nakon što je Tanović lošije startala veoma brzo je nadoknadila izgubljene pozicije te je ostatak utrke borbu za prvo mjesto vodila protiv Tvaruzkove Tereze.

– Lejla je utrku odvozila veoma iskusno, start je bio dosta brz i desilo se nekoliko padova. Nakon prvog kruga za točkom joj je bila predstavnica Češke, međutim utrka se vozila sedam krugova tako da nije bilo potrebe za ranijim napadom. U naredna dva kruga Lejla se odvojila i dalje utrku vozila u svom tempu. Veoma smo sretni sa 90 UCI bodova koje smo osvojili u posljednje tri sedmice – rekao je selektor MTB reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Naredna utrka za našu takmičarku je državno prvenstvo u Livnu na kojem će Lejla braniti titulu državne prvakinje.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content