Ljetne destinacije za zimski odmor

Planine i poznata skijališta posljednjih godina postaju sve manje atraktivne destinacije za zimski odmor. Sve je veći broj onih koji snježne januarske dane i niske temperature žele zamijeniti toplijim krajevima, i to onim dalekim. Zabavno je u sred zime otići tamo gdje je ljeto, stoga osunčane plaže i dugi sunčani dani postaju broj jedan pri izboru.

Tajland

Mnogi se i ne usude gledati ponude poznatih ljetovališta poput Mauricijusa, Balija, Tajlanda… jer misle da su cijene toliko visoke da ih ne mogu ni pročitati, a ne uplatiti. No, luksuzne destinacije iziskuju tek nešto malo više novca od mondenih skijališta, jer kada krećete na more dovoljno je da ponesete kupaći kostim i nekoliko ljetnih stvarčica koje već posjedujete u ormaru, dok za skijanje osim uplate smještaja i prevoza morate računati troškove ski passa, te ukoliko nemate svoju opremu odmah uračunajte i iznajmljivanje skija.

Predstavljamo top destinacije sa visokim temperaturama u zimskom periodu, te neke od ponuda turističkih agencija.

Tajland

Autentičan i egzotičan, Tajland posljednju deceniju privlači enorman broj turista. Što zbog svoje ljepote, što zbog raznolikosti, klime, mješavine starog i modernog, predstavlja savršenu destinaciju za odmor. Ukoliko niste od onih koji svoj odmor zamišljaju kao cjelodnevno izležavanje na suncu, Tajland je pravo mjesto. Glavni grad Bangkok, kojeg su mnogi zavoljeli kroz nezaboravne scene iz filma Mamurluk II, nepredvidiv je, haotičan, prepun uličnih prodavača, ulične hrane, ali opet neodoljivo privlačan zbog netaknute historije i kulture koje oduševljavaju. Nakon što vas umori gradska vreva, mir potražite u obilasku hramova, kojih je ova budistička zemlja prepuna. Obavezno posjetite ruševine drevnog grada Sukhothai, koji govori o slavnoj prošlosti ove zemlje. No, svakako trebate nekada i da se odmorite, a najljepša plaža je Koh Phi Phi. Daleko čuvena plaža, dodatno je proslavljena i zbog snimanja filma “Plaža” sa Leonardom di Capriom u glavnoj ulozi.

Jungle Travel

20 dana

Cijena: 2.180 KM

Uključeno: aviokarte, takse, smještaj, transfer

Polazak: 03.03.2017.

Više informacija na goo.gl/3eW0MR ili putem fbook stranice goo.gl/cAKhSX

Bali

Bali je savršena destinacija za odmor, jedinstvena mješavina modernog i tradicionalnog, koje je izvrsno nadopunila priroda kakvu nigdje ne možete vidjeti – s jedne strane oduševit će vas sitan pijesak i beskrajno duge plaže, dok kontrast tome daju tropske džungle u unutrašnjosti, te vulkani koji sežu sve do oblaka na sjeveru ostrva. Dok je jug prepun turista, na sjeveru ćete uploviti u oazu zelenila i mira. Bali je vrlo povoljna destinacija, te vam ne treba mnogo novca da biste uživali u svim njegovim čarima. Njegov najveći šarm su njegovi ljudi i njhovo gostoprimstvo i srdačnost. Siromašni stvarima ali bogati duhom, podsjetit će vas na prave životne vrijednosti.

Preporučuje se da odsjednete u Nusa Dui – mjestu na jugu otoka poznatom po dugim srebrenim pješčanim plažama i luksuznim kompleksima, resortima koji posjetiocima nude kraljevski ugođaj. No, ne propustite otići do obližnjeg mjesta Jimbaran. Prizor kakav ćete malo gdje vidjeti. Nekoliko kilometara duga plaža do poslejdnjeg mjesta ispunjena gostima koji uživaju u ribljim specijalitetima. Svakog dana možete u nekom od lounge barova uživati u neponovljivom zalasku sunca.

Itravel

Iskoristite First Minute popuste!

10 dana/ 9 noći

Cijena od 1.269 KM, polazak iz Beograda

Pošaljite upit na e-mail itravel@itravel.rs ili kontaktirajte na tel/ viber +381 65 8 6666 12

www.itravel.rs

Maldivi

Bijele pješčane plaže, kristalno čista voda, bjektstvo od gradske buke, oaza mira – mogli bismo još nabrajati, ali asocijacije su jasne. Govorimo o Maldivima. Dalekim otocima u Indijskom okeanu koji svojom ljepotom privlače turiste iz cijelog svijeta. Već dugo vremena su na samom vrhu svih top ljestvica za savršen odmor. Ne može se poreći da posjetitelji ovdje najčešće dolaze zbog potpunog uživanja u prirodi, luksuznom odmoru na predivnim plažama, uz personalizovanu uslugu i spa tretmane koje nude resorti. Maldivi su idealno mjesto ukoliko želite uživati u miru i tišini, a u posljednje vrijeme sve više parova odlučuje se upravo ovdje izgovoriti svoje bračne zavjete. Netaknuti podvodni svijet izvanredan je za ljubitelje morskih dubina, a na ostrvu možete pronaći i sportske aktivnosti kako na kopnu tako i na moru. Glavni grad Malé posebno je zanimljiv turistima koji žele vidjeti znamenitosti i kulturu življenja tamošnjeg stanovništva.

VIP travels

11 dana

Cijena: 2.450 KM

Uključeno: aviokarte, takse, smještaj, transferi

Polazak: 05.03.2017.

Više informacija na goo.gl/vwsuKD

Mauricijus

Mauricijus je mali otok u Indijskom okeanu, ukupne površine od nepunih 2.000 kvadratnih kilometara, ali na kojem se može osjetiti toliko različitih kultura, jer Mauricijus čini skoro nevjerovatnu mješavinu kineskog, indijskog, afričkog, francuskog i britanskog uticaja, te samim tim djeluje očaravajuće na sve koji ga posjete. Najčešći razlog odaska na daleki otok, do kojeg iz naših krajeva treba nekih deset sati letenja, jesu čuvene bijele pješčane plaže i luksuzni hoteli, no Mauricijus nudi mnogo više: od izvanrednih mogućnosti za šetnju, ronjenje, preko razgledanja historijskih znamenitosti do planinarenja, a imaju i vrlo razvijen ekoturizam. Dok na Baliju preovladavaju rižina polja, Mauricijus je poznat po plantažama šećerne trske koje se pružaju po cijeloj površini ostrva.

Teško je reći šta treba obići i vidjeti, jer sve izgleda kao bajka. I sam odlazak na plažu predstavlja uživanje. Najfiniji bijeli pijesak pruža se dokle vam vid doseže, a uz plaže se protežu šume kokosovih palmi i stabala banana, sve do koralnih sprudova. Beskrajno bogatstvo morskih dubina očarat će vas ukoliko se odlučite na ronjenje bilo na dah ili uz pomoć boca sa kiseonikom.

Itravel
Iskoristite First Minute popuste!
8 dana/ 7 noći
Cijena od 1.719 KM, polazak iz Beograda

Uključeno: avio karta sa svim taksama, hotelski smeštaj na bazi izabrane usluge
Nije uključeno: transfer

www.itravel.rs

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content