Ljetni kalendar najvažnijih koncerata i festivala u Srednjoj Bosni

Donosimo vam ljetni kalendar najvažnijih koncerata i festivala na području Srednje Bosne gdje nas očekuje mnoštvo muzičkih događaja na najzanimljivijim mjestima i lokacijama u srednjobosanskim gradovima.

 

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona posebno su željeli istaći koncerte koji će se održati na spektakularnim srednjovjekovnim tvrđavama u Travniku i Jajcu.

Jedan od trenutno najpopularnijih izvođača Zlatan Stipišić Gibonni već 13. jula će nastupiti na Tvrđavi Stari grad u Travniku u okviru Travnik Summer Festa, a samo dva dana kasnije Dženan Lončarević će izvesti koncert na tvrđavi u Jajcu u sklopu Jajce Summer Fest.

Također. uskoro nas očekuju dva velika koncerta – Zdravko Čolić će nastupiti na stadionu Pirota Travnik – DANI DIJASPORE, a Halid Bešlić nastupa u Kiseljaku u okviru Dana Joze Penave.

Ovo ljeto je također obilježeno brojnim festivalima koje ne smijete propustiti.

Desant na Jajce festival će se održati od 27. do 29. jula u prekrasnom ambijentu vodopada u Jajcu. Na festivalu će nastupiti Mostar Sevdah Reunion, S.A.R.S. i David Morales.

Crash Fest će se održati u Kreševu od 11. do 12. augusta u prelijepom kampu Mratinići, gdje ćete moći uživati u nastupima Let 3, Edo Maajka, Yu grupa i mnogih drugih izvođača i DJ-eva. Također, ne propustite Spike Fest u Vitezu od 4. do 6. augusta, uz brojne izvođače sa glavnim zvijezdama grupom Galija .

Cijelo ljeto će biti uzbudljivo i u Kiseljaku, a ne zaboravite uživati u nastupima Lexington Band.

Pripremite se za nezaboravno iskustvo uz muziku, zabavu i dobre vibracije koje nam donosi ljeto u srednjoj Bosni!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content