“Ljeto na Vilsu” počinje!

Manifestacija „Ljeto na Vilsu“ koja svim generacija nudi brojne sadržaje počinje 21.juna, a posjetitelje Vilsonovog šetališta u Sarajevu čekaju pokloni i odlična atmosfera.

 

Uz sami ambijent Vilsonovog šetališta, najprometnijeg šetališta u gradu tokom ljeta, bit će pozicioniran zabavni park za sve mališane – PlayVils.

Na površini od 500 kvadrata postavljeni su sadržaji za zabavu najmlađih – tobogani, ljuljaške, drvene kućice, pijesak za igru, ogromna trampolina, bungee jumping, te do sada neviđeni playground – napuhanac sa popularnim likovima iz animiranih filmova.

Posjetitelje će zabavljati sarajevski bend Vremeplov.

Organizatori „Ljeta na Vilsu“ će u saradnji sa Challenge – Udruženjem za sport i rekreaciju organizovati Besplatnu ljetnu školu sporta za djecu uzrasta od 4 do 12 godina, najavljeno je.

Primarno će kapaciteti biti usmjereni na djecu/učenike iz osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo, ali i djecu iz drugih opština, te pozvati ih da izađu na sportske terene i učestvuju u organizovanim sportskim događajima, umjesto da većinu svog slobodnog vremena provedu za računarima, igricama, mobitelima i drugoj digitalnoj tehnologiji.

Treneri će sa najmlađima raditi svakog dana, a sve informacije u vezi besplatne škole sporta mogu se dobiti na linku.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content