„Ljeto u parku – Hastahana“ – Street basket turnir „Pan 3 na...

  „Ljeto u parku – Hastahana“ – Street basket turnir „Pan 3 na 3“

  Pobjednički tim osvaja novčanu nagradu od 1.500 KM, drugoplasirana ekipa 500 KM, a po 300 KM pobjednici u šutiranju za 3 poena i zakucavanju… 


  U sklopu manifestacije „Ljeto u parku – Hastahana“ u petak 20. jula počinje prvo sarajevsko izdanje street basket turnira „Pan 3 na 3“, u kojem će snage odmjeriti čak 22 ekipe iz cijele BiH.

  U 18 sati je planirano izvlačenje ekipa, a potom slijede kvalifikacione utakmice.

  U subotu, počevši od 15 sati, igraju se utakmice osmine finala, a u 19 sati će biti održano takmičenje u šutiranju za 3 poena. Najbolji šuter trica osvaja novčanu  nagradu od 300 KM.

  Najviše uzbuđenja učesnike i publiku očekuje u nedjelju, kada su predviđene utakmice četvrtfinala, polufinala, takmičenje u zakucavanju i finale „Pan 3 na 3“ street basket turnira.

  U nedjelju je start, također, planiran u 15 sati, a finalna utakmica će se igrati u 19 sati.

  Za najbolje ekipe Pan je osigurao vrijedne novčane nagrade. Pobjednički tim osvaja novčanu nagradu od 1.500 KM, a drugoplasirana ekipa će kući otići sa 500 KM.

  Posljednjeg dana turnira publika će moći uživati i u najboljim zakucavanjima, a pobjednika tog takmičenja očekuje novčana nagrada od 300 KM.

  I za navijače, koji su pozvani da u što većem broju dođu i prate uzbudljivo takmičenje 22 ekipe u street basketu, Pan je osigurao zanimljive nagrade.

  Prvi sarajevski „Pan 3 na 3“ street basket turnir igra se na obnovljenom košarkaškom igralištu u parku Hastahana.