Ljeto u Srednjoj Bosni – koncerti i događaji za pamćenje

Iznimno bogat program dešavanja u Srednjoj Bosni, istu svrstava u jednu od najvažnijih event destinacija u Bosni i Hercegovini u ljetnom periodu. Za razliku od prethodnih godina gdje se kvalitetom izdvajala općina Jajce, u posljednje dvije godine na području središnje Bosne evidentan je napredak u organizaciji manifestacija sa posebnim naglaskom na evente i koncerte popularnih regionalnih i bh. izvođača.
 
 
 
 
Foto: Instagram

Tu se posebno ističu Udruženje PRONT i Centralna koje samo u mjesecu julu organiziraju pet vrhunskih događaja u tri grada (koncerti Zabranjeno pušenje (BiH), Hladno pivo (HRV), Van Gogh (SRB), Dženan Lončarević). Posebno je važno istači i činjenicu da su organizatori za tri događaja odabrali tvrđave u Jajcu i Travniku i time dali dodatnu vrijednost našim starim gradovima i u događajnom turizmu.

Za gotovo sve događaje koji se organiziraju u Jajcu glavni „krivac“ je JU „Agencija“ Jajce Visit Jajce koja je pored planiranih događaja u julu već započela ljetnu turističku sezonu organizacijom nekoliko vrhunskih događaja u junu (Moonjune Music Festival, Cercle invites Jamie Jones…).

Finala koncertnih i turističkih događanja čuvaju za august kada samostalno (skokovi sa vodopada), i u saradnji sa partnerima Odmori u BiH organiziraju Desant na Jajce (Dubioza kolektiv, Haris Džinović, DJ Burak Yeter + DJ After Affair, Crvena Jabuka, Damir Imamović, projekcije SFF…).

Definitivno iznenađenje ove godine jeste program obilježavanja Dani općine Kiseljak sa kvalitetnim dešavanjima za sve generacije, a posebno izdvajamo koncerte Vanne (HRV), Nene Belana (HRV), Amire Medunjanin (BiH), klape Dišpet (HRV), Tamburaškog orkestra Mostar (BiH) te ribarsku večer koja će se organizirati na središnjem trgu kneza Radoje. Sva dešavanja su besplatna!

Pored ovih događanja izdvajamo i motosusrete u Novom Travniku, Travničke večeri, Country party u Jankovićima, Outdoor Foto&Film festival u Kreševu i 3×3 streetfootball turnir.

Mjesec august po već sada dostavljenim programima biti će još intenzivniji i kvalitetniji. Očekuju vas dešavanja u Travniku, Jajcu, Gornjem Vakufu – Uskoplju, Kreševu, Novom Travniku ….

Više o tome na kalendaru dešavanja za august:

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content