Ljetovanje sa djecom

Svake godine iznova, kada dodje vrijeme za godišnji odmor, razmišljamo gdje i kako ga provesti. Za one koji nemaju djecu mogu lako da izaberu destinaciju prema svojim željama i mogućnostima, ali oni koji imaju malu djecu moraju da se prilagode njima.

Foto: Pixabay – sarahbernier3140

 

Prije svega morate odlučiti sa kojim prevoznim sredstvom ćete putovati. Najbolje bi bilo vlastitim automobilom, jer vam se tako pruža mogućnost da stanete svaki put kada vaše dijete to bude zahtijevalo. Međutim, ukoliko želite da posjetite neku dalju destinaciju morate se odlučiti za putovanje avionom.

 

Zatim se postavlja pitanje koji smještaj da odaberete, da li to treba da bude hotel, apartman ili kuća vaših bliskih prijatelja ili rodbine. Na vama je da odlučite gdje ćete se najugodnije osjećati.

Hoteli za porodice sa djecom u svojoj ponudi nude maštovite programe animacije, mini klub, dječje igralište, šljunčane plaže pogodne za djecu te stimulativne popuste do 18 godina starosti djece.

Odaberite vrijeme kada želite da putujete. Razmislite da li želite da putujete u sezoni ili van sezone, ali vodite računa da je u sezoni uvijek sve puno turista i da nećete imati mnogo prostora da se sa djecom smjestite na plaži. Van sezone ne samo da ćete moći uživati na miru, već ćete moći naći povoljniji smještaj i karte ukoliko putujete sa nekim drugim prevoznim sredstvom, a ne vlastitim automobilom.

 

Najvažnije od svega je da vodite računa o bezbjednosti svoje djece, da ih ne izlažete velikim vrućinama i da destinacije na kojima ćete boraviti imaju higijenske uslove, jer je zdravlje vaše djece najbitnije.

Odlazak na godišnji odmor s djecom, automobilom, za mnoge predstavlja «noćnu moru». Kako će djeca izdržati dugačak put? Hoće li se dosađivati, hoće li biti nemirna?

Najbolji način da putovanje bude ugodno i vama i djeci je da ih zabavite na različite načine.

 

Ljetovanje je vrijeme kada je cijela porodica na okupu, svi su opušteniji i lakše se posvećuju jedni drugima, a to je i razdoblje kada “punite baterije za novu sezonu” zato se naoružajte strpljenjem i ne dozvolite da vam bilo šta pokvari ljetovanje.

 

Furaj.ba

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content