Luksuzno krstarenje svijetom od 54.000 funte rasprodano za dan

Luksuzno krstarenje svijetom na kojem je cijena najjeftinijeg aranžmana bila oko 54.000 funti rasprodano je za manje od 24 sata.

Foto: Silversea

Sretne putnike dubokog džepa na put vodi kompanija Silversea, a putovanje je planirano za 2023. godinu. Planirano je da plovidba traje 139 dana, a obišli bi 66 odredišta.

Ono što je posebno interesantno je da su rezervacije u pretprodaji rasprodane za nekoliko sati, zbog čega je ovo najuspješnija pretprodaja u historiji krstarenja, no nije prvi put da se ovakvo krstarenje neočekivano brzo rasproda. Ko za odmor ima viška 54.000 funti, nije teško shvatiti zašto mu je ovo putovanje posebno primamljivo, prenosi britanski Mirror. 

Putnici će boraviti na luksuznom kruzeru Silver Shadow s kojim će posjetiti 34 zemlje i mjesta o kojima mnogi sanjaju poput onih koje je UNESCO proglasio svjetskom baštinom, kišne šume, gradove od kojih zastaje dah, ali i savršene plaže na Sejšelima.

Foto: Silversea

Apartmani u kojima će putnici boraviti imaju pogled na okean, a na raspolaganju će im biti i lični batler. U sklopu aranžmana dolazi i veliki broj besplatnih izleta, hrana koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca, te bazen i fitness centar.

Cijene krstarenja kreću se od 74.000 do 278.000 američkih dolara (otprilike 54.000 do 202.000 funti), a putnici mogu rezervirati cijelo krstarenje ili određene dijelove putovanja.

Na žalost putnika, krstarenje će biti moguće tek kad se pandemija koronavirusa završi! Ostaje da vidimo kako će to izgledati!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content