Magazin Furaj.ba: O čemu smo pisali u 2017.

Od svog osnutka magazin Furaj.ba dočarava pozitivnu stranu Bosne i Hercegovine, onakvu kakva nam često zbog sumornih vijesti promiče. U takvom duhu za nas je protekla i još uvijek aktuelna godina. Naše stranice, osim čudesne prirode domovine, obogatili su i veliki intervjui s brojnim eminentnim ličnostima.

Novogodišnje izdanje magazina Furaj.ba

Za Furaj.ba su govorili, između ostalih, bard novinarstva Goran Milić, renomirani glumac Emir Hadžihafizbegović, kultni fotograf Milomir Kovačević Strašni, cijenjene diplomate, poput Amelije Yani, ambasadorice Indonezije, Nour El Houda Marrakchi, ambasadorice Kraljevine Maroko, ambasadora Slovenije Iztoka Grmeka…

Svoju priču s nama podijelio je također dragi komičar Jasmin Džemiđić, zaigrano glumačko srce Aida Bukva pričala je o tome zašto je poželjela karijeru graditi na daskama koje život znače, dok je umjetnost baleta slavila vrsna balerina Samra Mlinar.

Naša izdanja krasili su također intervjui s uspješnim ljudima poslovnog svijeta, poput Senada Olovčića, direktora kompanije Porsche BH, Amera Bukvića, generalnog direktora BBI banke, Ejuba Kučuka, vlasnika MITA grupe, a posebna inspiracija bile su i priče malih poduzetnika koji su uspjeli kreirati važne i živopisne poslovne projekte.

Veliki respekt za svoj rad zaslužila je Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta u Sarajevu, koja je uspjela vratiti publiku jednoj od najljepših živih umjetnosti. Dama koja može sve, kako smo naslovili njen intervju, krasi novogodišnje izdanje Furaj.ba magazina, a njegov važan dio posvećen je također promociji Sarajeva kojem u posljednje vrijeme izniman doprinos daje Turistička zajednica Kantona Sarajevo na čelu s direktorom Nerminom Muzurom, ali i Gradska uprava Grada Sarajeva s najmlađim gradonačelnikom do sada – Abdulahom Skakom.

Razgovarali smo i sa sportistima koji su uprkos invaliditetu postigli zavidne rezultate. Svojim pričama pokazuju da to što neko nema ruke, ili je rođen s Down sindromom, ili cerebralnom paralizom, nije prepreka, već jedan cijeli svijet drugačijih mogućnosti. Ne propustite pročitati priče o ovim uspješnim sportistima: Ismail Zulfić: Vodeni super herojEma Agić – djevojčica koja ruši predrasudeIlma Kazazić: Lavica na skijamaAzra Dedić – neustrašiva džudistkinja iz Bihaća.

Kroz obilje historijskih ljepota pokušali smo pokazati da svaki kutak prošlosti BiH nudi stvaralaštvo od posebne vrijednosti i značaja, što zajedno s obiljem prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti daje mogućnost za razvoj turizma kao važne privredne grane u BiH.

Ponovo smo bili ponosni medijski partner velikog poslovnog događaja – Sarajevo Business Foruma, kao i Sarajevo Film Festivala, u čije vrijeme uvijek izlazi naše specijalno izdanje.

A sada je Nova godina pred nama poput važnog poglavlja knjige kojeg treba ispisati. S pozitivnim stavom i dalje nastavljamo koračati ka pozitivnoj budućnosti BiH, kojoj svako svojim dobrim izborima može dati lični doprinos.

Zato budimo svi sa svojim djelima na sunčanoj strani zemlje.

Vidimo se u 2018.!

 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content