“Magično penjalište” postaje stvarnost na srednjovjekovnom gradu Sokolac

Turistička zajednica Grada Bihaća jesen namjerava iskoristiti za realizaciju novih projekata.

Foto: Armin Amidžić

Svjesni činjenice da destinacija u smislu daljnjeg razvoja najčešće treba sadržaj – što autentičniji to bolji, u TZ Bihać ovu jesen namjeravaju iskoristiti za nastavak fokusa na srednjovjekovni grad Sokolac i dopunjavanju sadržaja oko te mikrolokacije kako bi sama lokacija postala sadržajnija, dostupnija i autentičnija.

“S ciljem da uradimo potrebne pripreme i osmislimo načine na koji ćemo najbolje iskoristiti naše učešće u projektu ‘Magična penjališta Bosne ‘ Hercegovine’ kojeg provodi Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, Planinarsko društvo ‘Fasto’ i IT kompanija Rebus d.o.o. Sarajevo ovih dana radimo na osmišljavanju staze koja bi se spajala na penjalište, ali i bila atraktivna same po sebi za sve druge”, naveo je direktor TZ Bihać Armin Amidžić.

Foto: Armin Amidžić

“Naša vizija koju razvijamo sa KES Limit i Ermin Lipović, kao iskusnim partnerom iz ove branše, jeste kreiranje penjačke zone u kojoj šetajući otkrivate penjačke staze različitog intenziteta, zaustavite se na usputnom vidikovcu ili jednostavno na drugačiji način penjete do starog grada”, pojasnio je Amidžić na svom Facebook profilu.

U planiranoj zoni trebala bi se nalaziti jedna penjačka staza edukativnog karaktera radnog naziva “Škola” na kojoj žele otvoriti mogućnost edukacije omladine i približavanju ovog sporta Bišćanima, dok će se druge dvije staze jedna lakšeg intenziteta (Sara) i druga težeg (Zvonko) ostaviti za korištenje iskusnijim penjačima i turistima tog profila kako bi pronašli svoju dozu zabave za vrijeme boravka u gradu na Uni.

Foto: Armin Amidžić

Zato što jedan članak nije dovoljan…

PUSTOLOVNI TURIZAM U BIH: 10 DESTINACIJA DOBIT ĆE ‘MAGIČNA PENJALIŠTA’

KRALJEVSKI SOKOLAC – GRAD KOJI JE SAGRADILA JEDNA OD TRI SESTRE

ČETIRI VELIKA PROJEKTA VRATIT ĆE STARI GRAD SOKOLAC BIHAĆU

DO STAROG GRADA SOKOLAC SADA JE LAKŠE DOĆI

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content