Mališani iz “Duge” učestvovali u izradi motiva na dječijoj poštanskoj marki

U ponedjeljak je u prostorijama Generalne direkcije BH Pošte u  dodijeljena nagrada Centru za djecu bez roditeljskog staranja “DUGA” iz Kulen Vakufa, i to za učešće u izradi motiva na prigodnoj dječjoj poštanskoj marki. Izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme BH Pošte Nedim Matoruga dodijelio je nagradu povodom 9. oktobra, Svjetskog dana pošte direktorici Centra Sabini Lješčanin. 

Ova dječija poštanska marka nosi motive Centra “DUGA” i izdaje se povodom Svjetskog dana pošte. Tiraž je 10.000 komada, a nominalna vrijednost 0,90 KM. Autorica marke je Branka Sumenić-Bajić. Odštampan je i FDC koverat. 

Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga“ izgrađen je 1999. godine, a njihov osnovni cilj je zbrinjavanje djece starosne dobi od rođenja do šest godina, koja su privremeno ili trajno ostala bez roditeljske zaštite, te pomoć i podrška djeci u njihovom psiho-motornom razvoju.  U proteklih 20 godina kroz Centar je prošlo 314 djece. 

BH Pošta je kao društveno odgovorna kompanija odlučila izdavanjem poštanske marke podržati rad Centra i njihova nastojanja da što više pomažu najmlađoj populaciji, pripremajući ih dalje za život u socijalnim zajednicama.

“Dodjelom nagrade za dječiju poštansku marku želimo skrenuti pažnju na probleme sa kojima se susreću djeca koja ostanu bez roditeljskog staranja, ali i zahvaliti Centru za djecu bez roditeljskog staranja ‘DUGA’ iz Kulen Vakufa što su jedni od onih koji se nesebično daju kako bi u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima pomogli što većem broju djece”, istakao je izvršni direktor BH Pošte Nedim Matoruga.

Dodjelom nagrade BH Pošta počela je sa obilježavanjem Svjetskog dana pošte, a niz raznovrsnih aktivnosti će biti organizovane širom BiH do kraja ove sedmice. Za 8. oktobar planiran je centralni događaj i to u prekrasnoj auli Glavne pošte u Sarajevu u 12 sati, a na kojem će biti dodijeljene nagrade za Najljepše dječije pismo u sklopu 49. međunarodnog takmičenja u pisanju pisanja za mlade. Tokom sedmice u Centrima pošta širom BiH naši zaposlenici obilazit će djecu u školama, te ih učiti o važnosti poštanske djelatnosti, a za petak smo planirali defile naših vozila koji će završiti dodjelom poklona Narodnoj kuhinji Stari Grad, JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” u Sarajevu, te Školi za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Nedžarići. 

Zato što jedan članak nije dovoljan…

SELO LUKOMIR NA POŠTANSKOJ MARKICI BH POŠTE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content