Mališani iz “Duge” učestvovali u izradi motiva na dječijoj poštanskoj marki

  Mališani iz “Duge” učestvovali u izradi motiva na dječijoj poštanskoj marki

  U ponedjeljak je u prostorijama Generalne direkcije BH Pošte u  dodijeljena nagrada Centru za djecu bez roditeljskog staranja “DUGA” iz Kulen Vakufa, i to za učešće u izradi motiva na prigodnoj dječjoj poštanskoj marki. Izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme BH Pošte Nedim Matoruga dodijelio je nagradu povodom 9. oktobra, Svjetskog dana pošte direktorici Centra Sabini Lješčanin. 

  Ova dječija poštanska marka nosi motive Centra “DUGA” i izdaje se povodom Svjetskog dana pošte. Tiraž je 10.000 komada, a nominalna vrijednost 0,90 KM. Autorica marke je Branka Sumenić-Bajić. Odštampan je i FDC koverat. 

  Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga“ izgrađen je 1999. godine, a njihov osnovni cilj je zbrinjavanje djece starosne dobi od rođenja do šest godina, koja su privremeno ili trajno ostala bez roditeljske zaštite, te pomoć i podrška djeci u njihovom psiho-motornom razvoju.  U proteklih 20 godina kroz Centar je prošlo 314 djece. 

  BH Pošta je kao društveno odgovorna kompanija odlučila izdavanjem poštanske marke podržati rad Centra i njihova nastojanja da što više pomažu najmlađoj populaciji, pripremajući ih dalje za život u socijalnim zajednicama.

  “Dodjelom nagrade za dječiju poštansku marku želimo skrenuti pažnju na probleme sa kojima se susreću djeca koja ostanu bez roditeljskog staranja, ali i zahvaliti Centru za djecu bez roditeljskog staranja ‘DUGA’ iz Kulen Vakufa što su jedni od onih koji se nesebično daju kako bi u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima pomogli što većem broju djece”, istakao je izvršni direktor BH Pošte Nedim Matoruga.

  Dodjelom nagrade BH Pošta počela je sa obilježavanjem Svjetskog dana pošte, a niz raznovrsnih aktivnosti će biti organizovane širom BiH do kraja ove sedmice. Za 8. oktobar planiran je centralni događaj i to u prekrasnoj auli Glavne pošte u Sarajevu u 12 sati, a na kojem će biti dodijeljene nagrade za Najljepše dječije pismo u sklopu 49. međunarodnog takmičenja u pisanju pisanja za mlade. Tokom sedmice u Centrima pošta širom BiH naši zaposlenici obilazit će djecu u školama, te ih učiti o važnosti poštanske djelatnosti, a za petak smo planirali defile naših vozila koji će završiti dodjelom poklona Narodnoj kuhinji Stari Grad, JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” u Sarajevu, te Školi za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Nedžarići. 

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  SELO LUKOMIR NA POŠTANSKOJ MARKICI BH POŠTE