Manifestacija DANI ŽENE krunisana Ladies In Awardsom i donacijom Sigurnoj kući

Manifestacija DANI ŽENE, u organizaciji Ladis Ina, održana je od 11. do 15. decembra u Sarajevu i obilježena je nizom aktivnosti – press konferencijom, gdje su predstavljene aktivnosti Ladies In zajednice u narednom periodu, dva dana poslije organizirana je Charity Night – kojom je Ladies In zajednica odlučila svoje djelovanje proširiti, te pored svog primarnog cilja kojim se promoviraju i slave različiti aspekti života žena – od uloge u porodici i zajednici, do uspjeha u karijeri, ove godine pružiti podršku onim ženama koje se nalaze na marginama društva, suočene sa različitim izazovima, ograničenim mogućnostima, pa čak i raznim vrstama nasilja. Ovo je bila prilika da se pokaže snaga i trijumf žena, uprkos

preprekama u različitim životnim situacijama, kao i podsjetnik da svaka žena zaslužuje podršku i priliku za sreću. Na Charity Nightu dame su uživale u predstavi – Kako sam (p)ostala Frajla – duhovitoj priči o postanku i opstanku jednog ženskog benda uz prepoznatljive numere grupe The Frajle, nakon čega je uslijedilo druženje s glumicama, ali i članicama benda. Sav prikupljeni  prihod, s ove donatorske večeri doniran je Sigurnoj kući u Sarajevu.

 

 

Sedina Memagić, kreativna direktorica u kompaniji Alma Ras, Žena godine 2022, Ladies In ambasadorica za 2023. godinu, također je sa svojim timom podržala rad Sigurne kuće, pa su donirali potrepštine za njene štićenike u Sarajevu. Kompanija Alma Ras u protekloj godini ostvarila je veliki broj humanitarnih projekata, te je društveno odgovorno poslovala.

– Veoma mi je drago da smo svrsi mog djelovanja, dali veći značaj, donacijom prema nekim grupama žena. Ovim putem pozivam i druge ambasadorice da nastave put, ne samo kroz materijalno, već kroz mentorstvo i podršku ženama.

– Ovom vrijednom inicijativom, članice Ladies In zajednice pomažu stvoriti svijet u kojem svaka žena ima mogućnost ostvariti svoj puni potencijal. Širenjem projekta, duže će se slaviti žena i pokazati šta je sve zapravo ona! Projekat Dani žene pored pružanja prilike za promociju ženskog uspjeha i inspiracije, te podsticanje dijaloga o ženskim pitanjima, poseban naglasak će staviti i u budućnosti na humanitarni rad i društveno odgovorno poslovanje – istakla je Samira Muratović, generalna direktorica agencije Altermedia i organizatorica projekta Dani žene.

Jasmina Mujezinović, izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije kazala je da stalno trebamo govoriti o marginaliziranim skupinama, o važnosti podrške ženama i generalno svim osobama koje su na marginama društva.

– Ladies In je dokazao da misli na njih! Žene moraju pokazati solidarnost jedna prema drugoj!

Manifestacija projekta Dani žene, krunisana je Izborom za Ženu godine, koji se održava već sedmi put u Sarajevu. Na ovom događaju nagrađene su žene koje su svojim radom i angažmanom doprinijele razvoju društva. Priznanja za Ženu godine 2023 dodijeljena su u 12 kategorija:

– Priznanje za razvoj finansijskog sektora  – Nedeljka Bilić

– Priznanje za poslovnu hrabrost    – Amina Efendić

 – Priznanje za razvoj društvene zajednice – Maja Graholski

 – Priznanje za poslovni menadžment – Aida Terzić

– Priznanje za razvoj obrazovanja i edukacije – Emina Ganić

 – Priznanje za ostvarene rezultate na bh. i regionalnom tržištu  – Marija Hudolin

– Priznanje za razvoj porodičnog biznisa  – Karmela Saračević

– Priznanje za vlastiti doprinos unapređenju zdravlja  – Una Delić

– Priznanje za marketing i strateške komunikacije  – Amna Džambić-Branković

– Priznanje za uspješnu bh. naučnicu – Una Suljić-Fatić

– Priznanje za razvoj filmske kulture  – Aida Begić

– Priznanje za razvoj bh. dizajnerske scene – Amna Kunovac – Zekić

Prema glasovima čitatelja portala Ladies In, stručnog žirija – prošlih Ladies In ambasadorica, Ladies In uredništva prestižnu titulu ŽENA GODINE 2023 i LADIES IN AMBASADORICA za 2024 – dobila je Amna Džambić – Branković – suvlasnica marketinške agencije Viamedia i dio je marketinga najveće kompanije Bingo d.o.o..

 

 

Amna je pored laskave titule Žena godine 2023 i Ladies In ambasadorice za 2024. godinu – dobila i unikatni prsten, koji je specijalno urađen za ovu priliku, a predstavlja repliku nakita kraljeva srednjovjekovne Bosne. Osim prstena, Ladies In ambasadorica dobila je i poklone sponzora i prijatelja projekta: djelo umjetnice Mirsade Kadribašić – Akvarel – Ples sunčeve svjetlosti, Vaučer u iznosu 500 KM (Zlatarna dar), Parfem NITCHE – (INOMA), Poklon paket AENO.

Na Ladies In Awardsu dodijeljena su i specijalna priznanja:

– TV  lice – Emela Burdžović

– Društvena odgovornost –  Mirela Bećirović

– Životno djelo – Edina Papo

– Veliko srce – Silvija Gambiroža

– Izvrsni sportski rezultatati – Lana Pudar

Ovaj glamurozni događaj upotpunile su i izvedbe skupine The Frajle i umjetnice Melike Hadžić. Svi prisutni su imali priliku uživati u delicijama kulinarskog eksperta – Nermina Hodžića (Academia by Nermin). Event je bio Iqos Only.

Sedmica Dani žene završena je susretom sa svim dobitnicama priznanja, te su dogovorene zajedničke aktivnosti za 2024. godinu, tom prilikom uručen je i vaučer Sigurnoj kući.

 

PROJEKAT SU PODRŽALI:

OFICIJELNI SPONZORI:

– PORSCHE

– ALMA RAS

– CATRICE COSMETICS

– MONETIZE AD

PARTNERI PROJEKTA:  

– KONZUM

– MERCATOR

– dm

– Bh. Telecom

– JYSK

– Jeruzalem ormož

– Prirodna kozmetika Gloria

– AENO

– Twisst 

– M Gallery

– Grafika Šaran

Generalni medijski pokrovitelj – FTV

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content