Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Mantije
 Mantije
Furaj Planetom Kuhinja

Mantije

by Furaj.ba 2 min read

AA

Mantije se mogu napraviti dan ranije te spremiti u hladnjaku, a pogodne su i za zamrzavanje. Prilikom odmrzavanja treba ih ostaviti da se polako odmrznu na sobnoj temperaturi.

Sastojci:

700 gr brašna

500 gr mljevenog mesa

1.5 žličica soli

400 ml vode

1 glavica luka

1 žličica vegete

1/2 žličice soli

1/2 žličice papra

125gr maslaca

 

Priprema:

Brašno, mlaku vodu i so zamijesiti u glatko tijesto, u obliku lopte.

Tu masu podijeliti na dvije ili tri loptice, ovisno koliko planiramo napraviti jufki. Pustiti da tijesto odstoji pola sata.

U međuvremenu napraviti smjesu za punjenje: dobro pomiješatimljeveno meso, sitno isjeckani crni luk, so i biber. U smjesu dodati malo masnoće, pa je još jednom promiješati.

 

Razvući jednu jufku, preko cijelog stola da bude tanka. Po ivicama poredati meso, pa ga fino urolati.

Urolanu jufku isjeći na komade, tj. mantije. Veličina svake mantije trebala bi biti oko 3 cm .

Može se puniti i na drugi način tako da se od tijsta napravi oko 9 manjih loptica, te po jednu i jednu razvlaciti jednu na drugu.Svaku mazati topljenim maslacem.Jufke sjeći na kvadratiće i svaki kvadratić puniti mesom.Uglove kvadratića savijati ka sredini i tako dobijati kockice

 

Mantije poredamo u podmazan pleh ili tepsiju. Malo ih pomastimo i pečemo u dobro zagrijanoj rerni (200+ stepeni), dok ne porumeni.

Kada porumene, smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave.

Pečene mantije izvadimo iz pećnice i prelijemo mješavinom jogurta i kisele povlake u koju smo usjeckali 5-6 čehni bijelog luka. Prelivene mantije vratimo u pećnicu dok ne upiju preliv, otprilike 5-10 min.

Ukoliko više volite mantije sa sirom, postupak pripreme je isti, samo u nadjev od sira dodati jaja i sol.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Android svijet na MojaTV

4 Jula, 2022
Adresar

Od sada u Sarajevu možete rentati premium vozila Mercedes-Benz

4 Jula, 2022
Novosti

Nova Ladies In sezona obećava poseban i drugačiji doživljaj za

1 Jula, 2022
Novosti

Ponovo će voz krenuti iz Sarajeva prema Zagrebu

1 Jula, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Android svijet na MojaTV

Iz BH Telecoma stiže super ponuda za nove i postojeće

Adresar Novosti

Od sada u Sarajevu možete rentati premium vozila Mercedes-Benz

STARline, ovlašteni Mercedes-Benz partner u BiH čija je osnovna djelatnost

Novosti

Nova Ladies In sezona obećava poseban i drugačiji doživljaj za poslovne žene

Kada je 2009. godine Amerikanka Elinor Ostrom dobila Nobelovu nagradu

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.