Maya #2 – Festival printane majice, dizajna i rukotvorina

Na platou ispred Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine 31. augusta 2019. godine je, u organizaciji Udruženje za promociju dizajna i majice „MAJA“, održat će se drugi po redu bh. festival printane majice i dizajna MAYA.

“Nakon prošlogodišnjeg uspješno okončanog prvog festivalskog izdanja, koje je privuklo veliku pažnju ljubitelja printane majice, dizajna, karikature i rukotvorina, shvatili smo da jedan ovakav događaj na pravi način upotpunjava sliku kulturnih događaja glavnog grada BiH. Printane majice, kako smo isticali povodom prvog festivalskog izdanja, od svojih početaka bile su važan odjevni predmet subkulturnih grupa, putem kojih su se prenosile različite društvene i socijalne poruke, ali su bile i neizostavan dio specifičnog stilskog izraza pojedinca. Ta se praksa nije promijenila ni danas, te i u okvirima našeg vremena printana majica ili majica sa oslikanim motivom rado su viđen odjevni predmet, ali i prostor za izražavanje ličnog stave prema svijetu i društvenim prilikama” navode organizatori.

U svom drugom izdanju, MAYA fest će nastojati ponuditi još raznolikiji program za sve kategorije učesnika, sa ciljem da dan na platou ispred Historijskog muzeja BiH bude prožet dobrom energijom, susretima, kreativnim razgovorima i druženjima, iz kojih će se razvijati mogućnosti promišljanja nekih novih kulturnih paradigmi, koje grad misle kao nesputano mjesto interakcije i prožimanja različitih njegovih aktera.

“MAYA fest donosi i bogat prateći program. Pored prilike da izaberete sebi majicu po vlastitoj kreaciji, ili neki već postojeći dizajn naših izlagača, organizovat ćemo i niz edukativnih i prigodnih radionica za djecu, te nekoliko panela u okviru kojih će se raspravljati o temama u rasponu od iskustava štampanja majica, njihovog dizajna i crtanja, do biodizajna i važnosti ekološke svijesti kao jednog od ključnih segmenata za očuvanje naše planete danas. Sve to i još mnogo drugih sadržaja, muzičkih, gastronomskih i zabavnih, o kojima ćemo blagovremeno obavijestiti javnost, očekuje posjetitelje drugog izdanja MAYA festa”, navode organizatori.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content