Medical Park, vodeća turska zdravstvena grupacija

Medical Park grupacija, koja u zdravstvu djeluje od 1995. godine, opslužuje pacijente u 27 bolnica smještenih u 17 gradova.

 

Danas je Medical Park pionirski akter ovog sektora, sa zatvorenom površinom od 718 965 kvadratnih metara, 211 operacijskih sala, 5240 kreveta i više od 16 hiljada zaposlenih.

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ZA SVE

Omogućujući svim pacijentima, bez obzira na socioekonomski status, pristup zdravstvenim uslugama po međunarodnim standardima, temeljenim na principu zdravstvena zaštita za sve, Medical Park ne samo da pomno prati sve napredne tehnologije i terapijske metode širom svijeta, već teži i ka tome da posluje kao model koji podržava nauku i inovativne prakse.

Okupljajući vrhunske stručnjake, s uslugama orijentisanim u interesu pacijenata i multidisciplinarnim radom, Medical Park grupacija pruža kvalitetne dijagnostičke i terapijske usluge u svim bolnicama, uključujući četiri akreditovane od strane Joint Commission International (Zajednički komitet za međunarodnu akreditaciju). 

Medical Park u svoj lanac nastavlja dodavati nove članove u skladu s principom da svako ima pravo da živi zdravo, te da svi imaju jednak pristup zdravstvenim uslugama. U skladu s tim, ova grupacija poduzima čvrste korake ka širenju u sve regije Turske i povećanju zdravstvenih standarda zasnovanih na naprednim tehnologijama, a sve to bez narušavanja medicinske etike. Svaka nova bolnica dodatno povećava kvalitetu i količinu usluga.

MEĐUNARODNI PACIJENTI

Jedna od najvažnijih karakteristika ove grupacije, koja godišnje prima više od 70 000 pacijenata iz više od 180 zemalja svijeta, jeste ta što međunarodnim pacijentima pruža budžetske olakšice.

Grane medicine zbog kojih se međunarodni pacijenati najčešće odlučuju za liječenje u bolnicama Medical Park grupacije su neurohirurška onkologija, ortopedija, opšta hirurgija, dječja hirurgija, transplantacija organa – bubrega, jetre, koštane srži, kao i kardiologija, te kardiovaskularna hirurgija. Liječenje tako ozbiljnih zdravstvenih problema provodi se upravo u brojnim bolnicama Medical Parka, s visokom stopom uspjeha i razumnim naknadama za iste.

Povezanost s vrhunskim univerzitetima u Turskoj doprinosi razvoju kvalifikovanog osoblja bolnice, ali i razvoju univerziteta. Ovi partnerski sporazumi imaju za cilj educirati i obučiti kvalifikovane doktore, maksimizirati kvalitetu zdravstvenih usluga i otkriti nove oblasti u području medicine. Veliko zadovoljstvo ove grupacije predstavlja i to što je sponzor velikih sportskih klubova i sportista.

Iz grupacije Medical Park poručuju da će i dalje nastaviti služiti pacijentima na ovom putu koji vodi u zdraviji svijet.

Medical Park brine o zdravlju građana BiH

Osim što osiguravaju uslove svjetski poznatog centra za zdravstvenu njegu, bolnice Medical Park grupacije zadovoljavaju potrebe i interese međunarodnih pacijenata, što znači da i građani BiH imaju mogućnost liječenja u ovoj prestižnoj zdravstvenoj ustanovi. Na nekoliko pitanja koja najviše zanimaju pacijente iz Bosne i Hercegovine vezano za liječenje u Medical Park grupaciji, odgovorila nam je Emina Ihtijarević, zastupnica ove grupacije za BiH.

Na koji način, putem svog predstavništva, grupacija Medical Park funkcioniše u BiH?

– Medical Park u Sarajevu postoji od 2015 godine. Pacijenti nas kontaktiraju putem e-maila, FB stranice, telefona ili posjete naše kancelarije. Dostavljenu dokumentaciju prevodimo i šaljemo našim ljekarima u Turskoj na drugo mišljenje. Nakon dobijenog odgovora pacijente kontaktiramo, te dajemo uputstva za dalje liječenje.

Medical Park grupacija je potpisala ugovor sa Zavodom zdravstvenog osiguranja FBiH i Sporazum o saradnji s Ministarstvom ZDK? Šta oni znače za pacijente koji se odluče na liječenje u Turskoj?

– Ugovor sa Zavod zdravstvenog osiguranja FBiH je veoma značajan za pacijente, jer se pacijenti za određena oboljenja upućuju na liječenje u Medical Park, a troškove izmještanja i liječenja snosi Zavod. Što se tiče Sporazuma o saradnji sa ZDK bitan je zbog podizanja zdravstvenog sistema na veći nivo, čime bi pacijenti dobili bolju uslugu, a ljekari besplatnu edukaciju. Ljekari iz BiH od samog početka postojanja Medical Parka imaju podršku u smislu razmjene znanja i iskustava, kao i edukacije iz svih oblasti medicine.

Kada se pacijent odluči na odlazak u Tursku, šta su mu sljedeći koraci, odnosno šta mu ova grupacija omogućava?

– Pacijentu se, nakon dobijenog odgovora iz Turske i odluke da nastavi liječenje u Medical Parku, pruža podrška u svakom segmentu koji je potreban za odlazak. Pacijenta po dolasku na aerodromu čeka prijevoz u bolnicu ili hotel. U bolnici pacijent ima prevodioca, tako da ne postoji jezička barijera

Po završetku liječenja pacijent se odvozi na aerodrom. Moram napomenuti da smo mi u BiH, kao i kolege u Turskoj, za naše pacijente dostupni svaki dan 24 h dnevno – kaže Emina Ihtijarević.

Sve ostale informacije možete dobiti putem e-maila bosnia@mlpcare.com, kontakt telefona 00 387 61 55 44 30 ili možete posjetiti Agenciju Medical Care na adresi Reisa Džemaludina Čauševića br.2 u Sarajevu.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content