Međunarodni dan porodice prilika za podizanje svijesti o važnosti dentalnog zdravlja

Petnaesti maj se od 1993. godine obilježava kao Međunarodni dan porodice, što za cilj ima podizanje svijesti o važnosti porodice te promovisanje načina na koje osnovna jedinica društva može da se zaštiti.

Kako bi obilježili ovaj dan u skladu sa svojim uvjerenjima, u sarajevskoj dentalnoj klinici Saradent će u utorak, 15.05.2018. ugostiti porodice sa djecom tokom organizovane besplatne zabavno-edukativne radionice namijenjene djeci uzrasta 3 – 7 godina.

Tokom radionice, djeca će učiti o važnosti zdravlja zuba, o hrani dobroj za zube i pravilnoj oralnoj higijeni. Mališani će zajedno sa maskotom – vjevericom Sunny iz trebevićkog Sunnylanda aktivno učestvovati u radionici i uz dosada najzabavniji besplatan pregled dobiti poklon paketiće sa hranom dobrom za zube, te učiti o zanimljivostima u vezi s oralnim zdravljem učiti doktora iz klinike Saradent u savremeno opremljenoj dječijoj ordinaciji.

“Vjerujemo da su za dobro dentalno zdravlje presudne porodične navike. Radionica koju organizujemo za djecu jedan je od načina promovisanja važnosti pravilne i uopšte oralne higijene te skretanje pažnje na to da se osnove zubnog zdravlja stiču dobrim primjerima iz porodice”-  riječi su doktora Reufa Čolaka iz dentalne klinike Saradent.

Radionica je otvorena za porodice koje se prijave putem web stranice saradent.ba.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content