Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Mirisi indonezijske kuhinje
 Mirisi indonezijske kuhinje
Furaj Planetom Kuhinja

Mirisi indonezijske kuhinje

by Furaj.ba 3 min read

AA

Raznovrsna, maštovita i, prije svega, ukusna.

Sate Ayam (indonezijski pileći roštilj)

Sastojci:

400 grama piletine narezane na kockice 1×2 cm;

1 supena kašika slatkog soja sosa;

1 supena kašika rastopljenog margarina;

16 komada štapića od bambusa;

prženi narezani crveni luk;

½ male kašike bijelog bibera;

½ male kašike soli.

Priprema:

Pomiješajte piletinu, so i bijeli biber. Stavite piletinu na stapiće od bambusa, na svaki od njih oko 4 do 5 komada. Promiješajte dobro slatki soja sos i rasotopljeni margarin, dodajte piletinu te je potom stavite na gril. Okrenite je nekoliko puta dok ne dobije zlatnu smeđu boju.

Sambal sos

100 grama kikirikija;

1 supena kašika malog crvenog čilija;

1 ½ narezana paprika;

50 ml slatkog soja sosa;

3 male kašike narezanog crvenog luka;

1 supena kašika soka od limete.

Priprema: Stavite kikiriki, čili i papriku da dobijete pastu. Potom pomiješajte sa slatkim soja sosom, crvenim lukom i sokom od limete.

 /Servirajte pileći sate sa sosom od kikirikija i dodajte prženi narezani crveni luk./

Nasi Kuning (žuta riža)

Sastojci:

500 grama jasmin ili basmati riže;

500 ml kokosovog mlijeka;

1 supena kašika kurkume u prahu.

Začini:

1 list od limete;

1 mala kašika soli;

1 cm izgnječenog galangala;

1 stabiljka limunske trave;

1 supena kašika soka od limete.

Priprema:

Sipajte kokosovo mlijeko u šerpu, dodajte kurkumu, list od limete, so, galangal, limunsku travu i pustite da proključa. Dodajte opranu rižu i povremeno promiješajte dok riža ne upije svu tekućinu. Dodajte još i sok od limete. Stavite poklopac tek kada smanjite vatru. Povremeno miješajte dok riža ne bude dobro skuhana.

 

 

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Nova Ladies In sezona obećava poseban i drugačiji doživljaj za

1 Jula, 2022
Novosti

Ponovo će voz krenuti iz Sarajeva prema Zagrebu

1 Jula, 2022
Novosti

 ‘Zeleni ključ’ uručen Sarajevo Film Festivalu

1 Jula, 2022
blog

Top 3 lokacije za vožnju kajakom u blizini Sarajeva

30 Juna, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Nova Ladies In sezona obećava poseban i drugačiji doživljaj za poslovne žene

Kada je 2009. godine Amerikanka Elinor Ostrom dobila Nobelovu nagradu

Novosti

Ponovo će voz krenuti iz Sarajeva prema Zagrebu

Iz Sarajeva je jutros nakon deset godina krenuo voz do

Novosti

 ‘Zeleni ključ’ uručen Sarajevo Film Festivalu

Simboličnim uručenjem ‘zelenog ključa’ direktora Porschea BH Senada Olovčića direktoru

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.