Mostar među najboljim gradovima svijeta za posjetiti u 2024. godini

Mostar, dragulj Hercegovine smješten uz obalu rijeke Neretve, zauzeo je prestižno četvrto mjesto na listi deset najboljih gradova za posjetiti u 2024. godini prema autoritativnom australskom izdavaču turističkih vodiča, Lonely Planetu. Ova vijest predstavlja značajan poticaj za promociju Mostara, a objavljena je nedavno na World of Statistics, pružajući Mostaru globalnu pozornost i priznanje.

 

Ova prestižna lista sastavljena je uzimajući u obzir raznolikost i ljepotu destinacija širom svijeta, a Mostar se našao odmah iza kenijskog Nairobija, francuskog Pariza i kanadskog Montreala.

Lonely Planet ističe da je njihova lista rezultat ispitivanja više od 200 stručnjaka koji predviđaju najočekivanija mjesta i iskustva putovanja u nadolazećoj godini. Ostali gradovi na listi uključuju američku Philadelphiju, brazilski Manaus, indonezijski Jakartu, češki Prag, turski Izmir te američki Kansas City.

Ovim priznanjem, Mostar dobiva dodatnu potvrdu svoje atraktivnosti kao turističke destinacije i potiče daljnji razvoj turizma. Posjetitelji iz cijelog svijeta imat će priliku doživjeti jedinstvenu kombinaciju historije, kulture i ljepote koju pruža Mostar, čineći ga nezaobilaznim odredištem u 2024. godini.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content