Multimedijalni vodič “Planine Bosne i Hercegovine – 50 izabranih uspona”

Iz štampe je u oktobru ove godine izašao multimedijalni vodič “Planine Bosne i Hercegovine – 50 izabranih uspona” novinara, planinara i pustolova Zehrudina Isakovića.

Fotografija naslovnice: Dženad Džino

U vodiču je, kako smo naveli, opisano 50 izabranih tura po planinama Bosne i Hercegovine koje su odabrane prema afinitetima autora, koji se rukovodio njihovom zanimljivošću, raznolikošću i ljepotom. Naravno, ovo ne znači da u Bosni i Hercegovini nema još mnogo izazovnih planinarskih tura. Naprotiv, ponekad se bilo teško opredijeliti između brojnih opcija koje bh. planine nude.

Ako vam se učini da je neka lijepa tura u ovom vodiču propuštena – u pravu ste! Od početka je ideja da ovaj vodič ima svoga nasljednika, sa novim turama i novima horizontima koji će nas razveseliti dok ih posjećujemo.

Pa ipak, ukoliko obiđete svih pedeset ponuđenih opcija, možete se smatrati dobrim poznavateljem planina u BiH. Na tom putovanju vidjet ćete nevjerovatne prizore: glacijalna jezera u kojima se ogledaju vitki vrhovi, duboke kanjone, čarobne šume, šarmantne divokoze, lukave lisice, krupne medvjede, harizmatične vukove… u njihovom prirodnom ambijentu. Ti susreti trajno će ostati u vašoj memoriji kao nešto što će vas pratiti do kraja života.
Obilazeći planine BiH uvjerit ćete se u njhovu gotovo pa nevjerovatnu raznolikost: od blagog i zaobljenog ambijenta Kozare, preko čudesnog Konjuha, do ljutog Prenja, čija konfiguracija prevazilazi svaku maštu…

Hodajući preporučenim turama iz ovoga vodiča, upoznat ćete se i sa kulturnom raznolikošću Bosne i Hercegovine. Vidjet ćete zadivljujuće sakralne objekte: crkve, džamije i manastire, koji su ponekad uklopljeni u prirodu kao da joj pripadaju od pamtivijeka. Doživjet ćete duhovnu povezanost sa stećcima, nezaboravne zore i sjetne zalaske sunca, miris munike i proljetnog cvijeća… U očima će vam se smjestiti sunce, spavat ćete u hotelu sa milion zvjezdica, a one će vas podsjetiti na vječite zagonetke neba – neba koje će noćas biti vaš jedini pokrivač! Planinareći stazama BiH, upoznat ćete impresivnu prirodu i ljude koji je nastanjuju.


  • Najsavremeniji multimedijalni vodič za planine BiH
  • 50 izabranih uspona
  • QR kodovi do videa na kojima je autor snimao uspon
  • QR kodovi do planinarskih domova
  • CIJENA: 30 KM + poštarina 
  • Narudžba putem linka
  • Narudžba putem QR Coda

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content