Na spektakularnoj red carpet proslavi prisustvovala najpoznatija imena BiH i regionalne scene

Story Hall of Fame, spektakularna proslava oko koje se digla tolika prašina da se danima tražila pozivnica više, održana je sinoć u veličanstvenom ambijentu botaničkog vrta Zemaljskog muzeju u Sarajevu.

Riječ je o najglamurnoznijem i najvažnijem događaju koji je svoje prvo izdanje doživio 2014. godine u zagrebačkoj Laubi, kući za umjetnost i ljude, kada su prvi put dodijeljene i nagrade Hall of Fame, primivši tako u Storyjevu kuću prva 22 slavna stanovnika. Održavanjem ove proslave po prvi put u našoj državi, najuticajniji hrvatski celebrity časopis Story, obilježio je 16 godina prisustva u svakodnevnici čitateljki i čitatelja širom BiH.

Proslava je počela dolaskom najpoznatijih regionalnih zvijezda, Nede Ukraden, Hanke Paldum, Harija Varešanovića, Enisa Bešlagića i mnogih drugih, a nastavila se dodjelom posebnih priznanja za naše istaknute glumce, pjevače i TV lica. Gosti su nakon svečane dodjele nastavili uživati u fenomenalnom nastupu Film Music Orkestra.

Tema večeri bila je STORY URBAN JUNGLE, pa su brojne zvijezde prošetale crvenim tepihom u svečanim kreacijama odabranim posebno za ovu noć. Tako je naša poznata modna dizajnerica Samra Menzilović-Ćatić za ovu noć odabrala kreaciju svoje kolegice Emine Husedžinović, dok je Erna Saljević, takođe poznata i kao divaisback, oduševila sve prisutne svojom haljinom za koju dizajn potpisuje Belma Tvico. Bez sumnje, organizatori su našim zvijezdama dali poseban izazov, ali moramo priznati i da su svi gosti sjajno odgovorili na ovaj zadatak. Crveni tepih, u režiji kreativne ekipe iz časopisa Story, zaista je bio na svjetskom nivou.

 

“Iako sam znala da je Sarajevo domaćinski grad, da ima dušu i srce, ipak sam neopisivo dirnuta ovom podrškom. Vjerujem da ćemo skupa nastaviti ispisivati još mnoge sjajne priče. Ovo novo prijateljstvo počelo je na najbolji mogući način. Hvala na gostoprimstvu, vidimo se sljedeće godine!”- rekla nam je Zrinka Ferina, glavna i odgovorna urednica časopisa Story.

 

Specijalne nagrade, priznanja za svoj istaknuti rad i statue koje je samo za ovu priliku kreirao umjetnik Ivan Fijolić, kući su ponijeli Maya Sar (najbolja pjevačica), Jasna Žalica (najbolja glumica), Hari Mata Hari (najbolji pjevač), Senad Hadžifejzović (nabolje TV lice), Bojan Hadžihalilović (najbolji dizajner), Emir Hadžihafizbegović (najbolji glumac), Letu Štuke (najbolji bend), Razija Mujanović (najbolja sportašica), Ademir Kenović (nagrada za životno djelo) i Elmir Jukić (Žabe, najbolji film).  Tako je BiH Story Hall of Fame dobio svojih prvih 10 stanovnika, te na taj način odao priznanje velikim imenima BiH kulturne, zabavne i sportske scene.

“Znam da se Story bavi pozitivnim stvarima kakvih nama treba mnogo više. Mnogi u našoj državi bi mogli preuzeti štošta od toga što Story radi.”- izjavio je Ademir Kenović, dobitnik nagrade za životno djelo.

 

“Ovo je zaista veliko priznanje i mnogo mi znači. Imam samo jednu poruku za vas: sport je veoma važan i molim vas da zajedno podstičemo mlade ljude da se bave sportom. Zahvalna sam časopisu Story što su mi dodijelili ovu nagradu.”- izjavila je Raza Mujanović, dobitnica nagrade za najbolju sportašicu.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content