Nagrađivanje Ultra kreditom za odlaganje otpadne ambalaže u reciklomate u Sarajevu

Kompanija BH Telecom je uspostavila partnersku saradnju sa firmom Eko grad d.o.o. Sarajevo u vezi sa korištenjem pametnih recikomata na području Kantona Sarajevo.

 

Korisnici Ultra usluge BH Telecoma odnedavno za korištenje reciklomata, odnosno za odlaganje PET ambalaže u reciklomate dobivaju nagradni Ultra kredit. 

Za ubačenu jednu plastičnu, staklenu ili alu bocu/konzervu ili sl. otpad Ultra korisnik sebi omogućava dopunu od 0,10 KM, za ubačene 3 boce – 30 feninga, za 5 ubačenih boca pola marke kredita,…

Pametni reciklomati su u Sarajevu smješteni na atraktivnim lokacijama Sarajevo City Centra, ARIA malla, Vilsonovog šetališta, ulazu na Vrelo Bosne, u Pionirskoj dolini, reciklažnom dvorištu KJKP RAD, Dobrinji, Vogošći i Hadžićima.

Eko grad je prva kompanija u Bosni i Hercegovini koja je prepoznala rastući problem aluminijskog, staklenog i plastičnog otpada s kojim se naše društvo uglavnom neefikasno bori. Podstaknuti time, u kompaniji Ekograd d.o.o. su plasirali moderne uređaje – pametne reciklomate. Firma Eko grad je, naime, u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo u augustu 2022. godine postavila prvi reciklomat, čime je i zvanično startao projekat „Reciklomati u BiH“.

Reciklomate su građani sa oduševljenjem dočekali i počeli koristiti, jer su ovi uređaji konkretan i građanima vidljiv angažman društva u očuvanju zdravlja ljudi.

BH Telecom se danas pridružio institucijama, ustanovama i firmama koji su prepoznale značaj ovog projekta i koje partnerski sudjeluju u očuvanju naše životne sredine.

Uputstvo za Ultra korisnike – realizacija poklon-kredita putem reciklomata: 

  • Nakon što Ultra korisnik ubaci određeni broj komada ambalaže u reciklomat, na displayu ide na opciju „ZAVRŠI“, nakon čega bira opciju dopune BH TELECOM.
  • Na displayu reciklomata se pojavljuje opcija gdje korisnik unosi prepaid broj na koji će Ultra dopuna biti poslana.
  • Korisnik ima 45 sekundi za unos broja. Ako se dopuna ne realizira, korisnik dobiva dodatnih 45 sekundi za još jedan pokušaj.
  • Ukucavanjem mobilnog Ultra broja i pritiskom na opciju “DOPUNI” – dopuna stiže na broj korisnika.
  • Ukoliko u zadano vrijeme korisnik ne unese broj (2 x 45 sekundi), ukupan zbir reciklirane ambalaže se poništava na nulu (0) i dopuna ne dolazi na korisnikov broj.

 

Moja priča. BH Telecom

15.02.2024.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content