Najljepše plaže svijeta online

U neizvjesnosti od putovanja, odlaska na godišnje odmore, internet će nam pomoći da otputujemo negdje daleko, na najljepše plaže svijeta, sa samo par klikova.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Neke od njih imaju prijenos uživo – pa gotovo u svakom trenutku i mi možemo “otići” tamo.

White Bay − Britanski Djevičanski Otoci

Britanski Djevičanski otoci smješteni su u Karipskom moru, istočno od Portorika, i obuhvataju više od 60 otoka. Među njima glavni su Tortola, Virgin Gorda, Anegada i Jost Van Dyke. White Bay je najpopularnija plaža na otoku Jost Van Dyke i ujedno jedna od najljepših na svim Britanskim Djevičanskim otocima, zbog toga što je karakterizira bijeli pijesak. Zaštićena je grebenom, a u tirkiznom moru možete uživati u kupanju i snorkelingu.

Clearwater Beach na Floridi

Clearwater Beach je jedna od najljepših američkih plaža zbog mekanog bijelog pijeska, a koja cijele godine privlači posjetioce koji uživaju u skijanju na vodu, jedrenju i veslanju stojeći u ovim mirnim vodama. Biciklisti i roleri uživaju u krivudavoj rivi smještenoj uz more uz koju se nalaze kafići i ležerni restorani koji služe morsku hranu. Nakon zalaska sunca na doku Pier 60 odvija se noćni festival na kojem sudjeluju ulični zabavljači i prodavači rukotvorina.

Waimea Bay na Havajima

Waimea Bay je zaljev koji se nalazi na najpoznatijem havajskom otoku Oahuu gdje surferi iz cijelog svijeta dolaze kako bi jahali na valovima. Na plaži možete uživati i tokom ljetnih, ali i zimskih mjeseci.

Playa Grande na otoku Lanzarote

Playa Grande je najpopularnija plaža u gradu Puerto del Carmen koji se nalazi na otoku Lanzaroteu. Duga je preko 1,2 kilometra i dobila je Evropsku plavu zastavu za kvalitetu morske vode i usluga koje ovdje možete pronaći. More je tokom cijele godine relativno mirno pa je Playa Grande idealno odredište za porodice s malom djecom.

Sharp Park Beach u Kaliforniji

Sharp Park Beach nalazi se u gradu Pacifica, 15 minuta udaljenom od San Francisca. Park sa stolovima za piknik i klupama nalazi se iznad pješčane plaže. Sjeverno od parka na aveniji Santa Rosa nalazi se ribarsko pristanište, a ribolov je ovdje navodno odličan, pogotovo u ljetnim mjesecima. Možete prošetati širokom smeđom pješčanom plažom dužinom od pola milje.

Outer Banks u Sjevernoj Karolini

Outer Banks je otočni lanac u Sjevernoj Karolini koji se pruža duž 160 km obale. Radi se o nizu poluotoka i barijerskih otoka koji dijele Atlantski ocean od kopna Sjeverne Karoline. Od sjevera prema jugu, najveći među njima su otok Bodie (koji je nekada bio otok, ali je danas poluotok zbog tropskih oluja i uragana), otok Hatteras, otok Ocracoke, otok Portsmouth i Core Banks.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content