Najpopularniji Kinez na Balkanu živi u Bosni i Hercegovini

Najpopularniji Kinez na Balkanu je 19-godišnji influenser i zvijezda društvenih mreža Zhenwei Xiang koji godinama živi u Bosni i Hercegovini.

Foto: Instagram

Na Instagramu ga prati gotovo 43 hiljade pratilaca, na TikToku više od 337.000, a na YouTube-u oko 40 hiljada pratilaca gdje njegovi pojedini videosnimci imaju više od milion pregleda. s

Nickname na Instagramu mu je “Kinešće”, kako ga odmilja zovu u BiH.

Ovih dana će postati i zvijezda malih ekrana jer će se sa svojom devojkom Admirom Sadiković takmičiti u trećoj sezoni RTL-ove emisije “Superpar”.

Nedavno je iskreno nasmijao voditelja “Superpara” Enisa Bešlagića kada je prilikom predstavljanja parova na samom startu šoua raširio ruke i uzviknuo: “Gdje si, zemljače?” Enis se iznenadio i pitao ga da li je on Bosanac, na šta je Xiang sa širokim osmijehom na licu odgovorio: “Nego šta nego Bosanac!”

Xiang se kao šestogodišnjak u BiH doselio s roditeljima na nagovor svog daidže, koji se je prvi doselio u našu zemlju i javio im kako je u njoj lijepo i kako bi se trebali preseliti. Tako su se iz dalekog Zhejianga koji se nalazi na jugoistočnoj obali Kine doselili u Gračanicu, mali grad u dolini rijeke Spreče.

View this post on Instagram

A post shared by Zhenwei Xiang (@kinesce_01)

U BiH se sada osjećaju kao kod kuće, a njegovi roditelji u BiH imaju dvije robne kuće – u Gračanici i u Tesliću. U Kinu nije išao otkako je pandemija, a tamo još uvijek ima sestru studenticu.

Naš jezik je uspješno savladao, pa čak i bosanski humor – zbog čega ga posebno vole njegovi pratioci. Nasmijan, sa smiješnim naglaskom, duhovit, već od prvog videa na TikToku ga oduševljeno prate, pa i sreću na ulici i traže autogram.

Voli i bosansku kuhinju, naročito ćevape i grah.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content