Najveća evropska outdoor platforme na Adriatic Outdoor Adventure forumu

Thomas Bullmann iz Outdooractive, najveća evropske outdoor platforme bazirane u Njemačkoj, sudjelovat će na okruglom stolu foruma Adriatic Outdoor Adventure koji se održava 12. marta od 14 do 17 sati.

Zainteresirani posjetitelji program mogu pratiti putem Zoom aplikacije, sudjelovanje na forumu je besplatno, a registracija je obavezna putem linka.

Digitalne usluge moraju predvoditi oporavak

Bullmann vjeruje da će turizmu trebati vremena za oporavak od pandemije, odnosno približavanje brojkama ostvarenim u 2019. godini. Dalekih će putovanja u svakom slučaju barem kratkoročno biti puno manje nego istraživanja domaćih tržišta i najbližeg susjedstva, što zahtjeva manje investicija u razvoj infrastrukture. Prema Bullmannu digitalne usluge odigrati će ključnu ulogu u procesu oporavka, od podrške u planiranju i fleksibilnosti u naručivanju usluga do smjernica posjetiteljima na licu mjesta.

Digitalna budućnost jadranskog zaleđa

Bullmann se slaže da jadransko zaleđe ima velik potencijal u outdoor turizmu te ističe korake u neophodnom tehnološkom razvoju.

„Mnoge internetske stranice nisu povezane sa širim digitalnim ekosistemom“ upozorava. „Sadržaj se mora distribuirati strateškim partnerima. Obećanja pružatelja usluga ne smiju odudarati od korisničkih očekivanja i iskustava, primjerice sigurnost mora biti važnija od cijene. Čak i najmanji dionici u zaleđu trebaju biti dio strategije odredišnog marketinga.“ Rasprava o ovim i drugim najboljim praksama sigurno će privući veliku pozornost na panelu u petak.


Forum Adriatic Outdoor Adventure odvija se u okviru projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“ koji financira EU. Organizator je Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. Cilj je upoznati turistički sektor s projektima i inicijativama koje su zaživjele na našim prostorima i istaknuti uspješne priče. Program foruma je dostupan na linku.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content