National Geographic o neobičnoj zabavi u BiH: Uživanje u ležaljkama iznad kanjona...

National Geographic o neobičnoj zabavi u BiH: Uživanje u ležaljkama iznad kanjona Tijesno

BiH je prije nekoliko dana promovisana kroz skoro dva miliona ekrana, te su tako milioni očiju pratili ljepote kanjona Tijesno na Vrbasu u kojem se svake godine okupljaju najbolji svjetski penjači.

Zvanični profil National Geographica na Facebooku objavio je taj video kanjona i tako oduševio svoje pratitelje širom svijeta.

Riječ je o video snimku iz Kanjona Tijesno gdje je nekoliko penjača učestvovalo u “Duginom performansu”. Ovaj događaj se odvija tako što penjači i akrobati bez straha borave u šarenim ležaljkama iznad kanjona koji je dubok 200 metara.

“Dugin performans” iz godine u godinu privlači sve više učesnika, a mnogi su preko Facebook komentara izjavili kako i oni žele učestvovati u sličnoj aktivnosti.

– U Kanjonu Tijesno, u BiH, je formiran lanac dug 80 metara na kojem su ležaljke koje su duge i široke pet metara, te su dizajnirane tako da mogu primiti učesnike performansa – napisano je na videu koji je postavljen na Facebook.

Hammock Caravan, Tijesno Canyon

See gorgeous views of Tijesno Canyon in Bosnia and Herzegovina—which happens to be a great place to hang out with some friends for a day.

Gepostet von National Geographic Travel am Donnerstag, 10. Januar 2019

Video prikazuje nasmijana lica 19 planinara koji se ljube, sviraju gitaru, pušu balončiće i upijaju sunce na visećim ležaljkama. Ovo nije prvi put da se Dugin performans održava u kanjonu, a sudeći po količini sreće i uživanja koja se može osjetiti u videu, nije ni posljednji.

Za samo 24 sata ovaj video na stranici National Geographic na Facebooku pogledalo je preko dva miliona ljudi.