National Geographic svrstao Mostar u top turističke destinacije svijeta za 2020.

Među najprivlačnije destinacije svijeta za sljedeću godinu uvršten je i Mostar

Mostar se još jednom našao na popisu top destinacija za turiste, a ovog puta preporuka dolazi od uglednog magazina National Geographic.

Na svojoj listi Najbolja putovanja u 2020., National Geographic predlaže najprivlačnije destinacije za sljedeću godinu, a putovanja su grupirana u kulturološka, posjete gradovima, putovanja prirodom, te najbolje među avanturističkim destinacijama diljem svijeta.

Mostar se našao u kategoriji top gradova s talijanskom Parmom, Telčom u Češkoj, Philadelphijom u SAD-u, te Pueblom u Mexicu, a u dijelu u kojem se predstavlja ovaj bh. grad National Geographic piše da je ovo dom čuvenom Starom mostu.

– Djelomično razoren tokom rata u BiH, bogat historijom, Mostar još uvijek nosi ožiljke prošlosti. Brojne građevine u Starom gradu, izgrađenom u 15. stoljeću kao otomanski obrambeni grad, obnovljene su i restaurirane 25 godina od sporazuma u Daytonu – stoji u tekstu časopisa National Geographic koji je Mostar proglasio najprivlačnijim destinacijom za 2020. godinu.

Ovaj grad na jugu BiH posljednjih godina sve više privlači turiste iz svih krajeva svijeta i visoko je pozicioniran na popisima turističkih destinacija.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content