Naučite napraviti savršene fotografije sa jednim od najboljih bh. fotografa!

  Naučite napraviti savršene fotografije sa jednim od najboljih bh. fotografa!

  Nakon pojedinačnih modula “Lukomir” i “3 dragulja Hercegovine”, sarajevski fotograf Sead Šašivarević najavio je i treći kombinirani modul “Lukomir i Mostar”, sa akcentom na posebne fotografske žanrove kao što su noćne fotografije pejzaža i gradova i fotografije zvijezda i Mliječnog puta.

  Lukomir; Foto: Sead Šašivarević

  ”Lukomir i Mostar kombo” je pažljiv odabir najboljih lokacija za takvu vrstu fotografije. Pri tome se fotograf potrudio ovom jedinstvenom fotoavanturom polaznicima u tri dana pokazati što više prelijepih mjesta naše zemlje te je kako cjenovno tako i programom prilagoditi što većem broju ljudi različitih finansijskih mogućnosti i fotografskog nivoa znanja.

  Nakon obilaska i fotografiranja noćne panorame Sarajeva, polaznici će u planinskom ambijentu Lukomira uz sjajnu domaću hranu i doživljaj tradicije bjelašničkih sela imati priliku okušati se u fotografiranju mliječnog puta na 1.500m nadmorske visine. Na toj visini, lišen svjetlosne polucije velikih gradova, Mliječni put je u uslovima vedrog neba jasno vidljiv golim okom.

  Dan nakon toga spuštate se u Hercegovinu, gdje smješteni u prelijepom Mostaru u satima zalaska sunca fotkamo jedinstveni Stari most.

  Avantura završava u podnevnim satima u nedelju, nakon obilaska Blagaja i fotkanja derviške tekije na, ni malo manje jedinstvenoj lokaciji, na izvoru Bune. Sve u svemu jedan jako bogat i zasigurno nezaboravan program.

  Pogledajte program u fotogaleriji:

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  NEBO IZNAD KRAJOLIKA, LUKOMIR

  LUKOMIR DOBIO HIMNU: IMA JEDNA BAJKA KOJA TRAJE

  SELO LUKOMIR NA POŠTANSKOJ MARKICI BH POŠTE