Naučite napraviti savršene fotografije sa jednim od najboljih bh. fotografa!

Nakon pojedinačnih modula “Lukomir” i “3 dragulja Hercegovine”, sarajevski fotograf Sead Šašivarević najavio je i treći kombinirani modul “Lukomir i Mostar”, sa akcentom na posebne fotografske žanrove kao što su noćne fotografije pejzaža i gradova i fotografije zvijezda i Mliječnog puta.

Lukomir; Foto: Sead Šašivarević

”Lukomir i Mostar kombo” je pažljiv odabir najboljih lokacija za takvu vrstu fotografije. Pri tome se fotograf potrudio ovom jedinstvenom fotoavanturom polaznicima u tri dana pokazati što više prelijepih mjesta naše zemlje te je kako cjenovno tako i programom prilagoditi što većem broju ljudi različitih finansijskih mogućnosti i fotografskog nivoa znanja.

Nakon obilaska i fotografiranja noćne panorame Sarajeva, polaznici će u planinskom ambijentu Lukomira uz sjajnu domaću hranu i doživljaj tradicije bjelašničkih sela imati priliku okušati se u fotografiranju mliječnog puta na 1.500m nadmorske visine. Na toj visini, lišen svjetlosne polucije velikih gradova, Mliječni put je u uslovima vedrog neba jasno vidljiv golim okom.

Dan nakon toga spuštate se u Hercegovinu, gdje smješteni u prelijepom Mostaru u satima zalaska sunca fotkamo jedinstveni Stari most.

Avantura završava u podnevnim satima u nedelju, nakon obilaska Blagaja i fotkanja derviške tekije na, ni malo manje jedinstvenoj lokaciji, na izvoru Bune. Sve u svemu jedan jako bogat i zasigurno nezaboravan program.

Pogledajte program u fotogaleriji:

Zato što jedan članak nije dovoljan…

NEBO IZNAD KRAJOLIKA, LUKOMIR

LUKOMIR DOBIO HIMNU: IMA JEDNA BAJKA KOJA TRAJE

SELO LUKOMIR NA POŠTANSKOJ MARKICI BH POŠTE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content