Ne propustite: Meet Bosnia organizuje Večer Sevdaha

Sevdah je stoljećima igrao važnu ulogu u bosanskohercegovačkom kulturnom životu i nastavlja biti sastavni dio muzičkog naslijeđa zemlje.

Foto: Meet Bosnia

Mnogi poznati bosanskohercegovački muzičari, poput Himze Polovine i Nade Mamule, ostvarili su svoju karijeru pjevajući sevdah, a muzika je i danas popularna, posebno među starijim generacijama. Međutim, novije generacije polahko se odmiču od sevdaha i tradicionalne sevdalinke, stoga, Meet Bosnia Tours agencija nastoji da promoviše sevdah ne samo bosnanskohercegovačoj javnosti, već i strancima koji dolaze da upoznaju našu domovinu.

Već treći put, Meet Bosnia organizuje Večer sevdaha (Sevdah Nights) gdje se pored muzike uživo, služi baklava, hurmašice, bosanska kahva te pojetioci imaju priliku vidjeti različite interpretacije sevdalinke.

Foto: Meet Bosnia

Pridružite nam se na Večeri Sevdaha. Rezervišite svoje mjesto i osigurajte sebi nezaboravnu večer. Ove godine, Veče Sevdaha se organizuje od 26.12. do 29.12.2022. s početkom u 19:00h. Za više informacija kontaktirajte broj +387 61 240 286 ili preko web stranice www.meetbosnia.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content