Ne propustite veliku izložbu “Mariovih sto godina”u galeriji Collegium Artisticum!

Ako tražite inspirativan kulturni doživljaj, toplo preporučujemo posjetu reprezentativnoj izložbi “Mariovih sto godina” u galeriji Collegium Artisticum, koja je otvorena do 28. maja.

Foto: Collegium Artisticum

Na ovoj izložbi predstavljeno je više od dvije stotine slika i crteža povodom obilježavanja stogodišnjice rođenja istaknutog bosanskohercegovačkog slikara Maria Mikulića.

Ova jedinstvena postavka pruža priliku da se upoznate s bogatom umjetničkom zaostavštinom ovog izvanrednog umjetnika. Mario Mikulić, čija se stota godišnjica rođenja obilježava ove godine, ostavio je dubok trag u svijetu umjetnosti svojim djelima koja svjedoče o njegovom izvanrednom talentu i sposobnosti da dočara svijet u kojem je živio.

Ova izložba je jedna od najznačajnijih umjetničkih manifestacija na našim prostorima. Posjetioci imaju priliku da urone u fascinantan svijet Mikulićeve umjetnosti, koja nije samo retrospektiva njegovog rada, već i intimni pogled u njegov život, sjećanja, priče i pjesničku dušu. Njegovi portreti, pejzaži i scene iz svakodnevnog života prikazuju duboke ljudske emocije i patnje, čineći ga umjetnikom koji je duboko povezan s ljudskom prirodom.

Izložba je otvorena do 28. maja, od ponedjeljka do petka u terminu od 10 do 18 sati.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content