Nema više avionskih karata od 10 eura

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair više neće nuditi letove po najnižim cijenama. Svjetska kriza i poskupljenje goriva su izazvali ozbiljan problem aviokompanijama širom svijeta, izjavio je izvršni direktor kompanije Michael O’Leary. Karte od od deset eura više neće postojati.

Ilustracija: Pixabay

Čelnik aviokompanije Ryanair je najavio završetak ere jeftinih letova. Sve niskobudžetne aviokompanije poput Ryanaira ili Wizz Aira bile su posljednjih godina vrlo konkurentne kada su u pitanju cijene letova. Svaka kompanija se takmičila da ponudi što jeftinije karte putnicima. Međutim, sada je tome na veliku žalost putnika došao kraj.

Osim poskupljenja goriva, ovaj sektor je suočen sa drugim problemima. Svaka kompanija mora maksimalno smanjiti negativan utjecaj na klimu i planetu, a sve popularniji željeznički saobraćaj uzima sve više putnika.

Michael O’Leary je izjavio da neće više biti jeftinijih karata od 10 eura i da je ta potpuno nerealna cijena. Mislim da takve cijene nećete vidjeti sljedećih nekoliko godina, rekao je O’Leary.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content