Ni u Tursku se ne može više bez negativnog PCR testa

Ukoliko ste planirali putovanje u Tursku, onda morate znati da su zbog pandemije koronavirusa donesene nove mjere za sve one koji putuju u ovu zemlju.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Naime, svi putnici od ponedjeljka moraju imati negativan test na koronavirus, ne stariji od 72 sata, inače im neće biti dozvoljeno da se ukrcaju na let za Tursku.

Ukoliko nekim slučajem u Tursku putujete iz Velike Britanije, Južne Afrike i Danske (zbog novog soja virusa), trebate znati da će svim putnicima iz tih zemalja biti naložen karantin nakon ulaska u Tursku iako imaju negativan test.

Ambasada Turske u Bosni i Hercegovini objavila je ove informacije:

1. Počevši od 28. decembra 2020, svi putnici će biti u obavezi pokazati negativan PRC test urađen najranije 72 sata prije ulaska u Tursku.

2. Putnici koji ne pokažu negativan nalaz PCR test će biti smješteni u karantin na prijavljenoj adresi boravka (kuća, hotel itd.). Oni koji ne prijave adresu boravka u Turskoj će biti smješteni u karantin na mjestu koje je odredilo Ministarstvo zdravstva Turske.

3. Sedmog dana karantina, putnici će biti testirani. Karantin će se ukinuti za putnike čiji rezultat testa bude negativan. Oni čiji rezultat testa bude pozitivan će biti tretirani u skladu sa korona-smjernicama Ministarstva zdravstva Turske.

4. Ove mjere će biti na snazi do 1. marta 2021.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content