Nova atrakcija u Mostaru: Zip-line s pogledom na Stari most

  Nova atrakcija u Mostaru: Zip-line s pogledom na Stari most

  Mostar je prije nekoliko dana obogaćen vrhunskom turističko-adrenalinskom atrakcijom, zip-lineom u srcu grada, u neposrednoj blizini Starog mosta.

  Kreatori ovog jedinstvenog projekta u Mostaru su upravo višestruki pobjednici “Skokova” Lorens Listo i braća Samir i Ermin Zukanović.

  Zip-line je dug preko 200 metara i kreće se s visine od 25 metara. Polazna tačka ovog zip-linea je park uz Lučki most, u kojem je i izgrađen i spomenik Šantićevoj Emini, a završnica iznad platoa Starog mosta.

  Gepostet von Zip Line Stari Most am Montag, 5. August 2019

   

  Projekat statike uradila je mostarska firma “Delta Z”, a radove je izvelo preduzeće “Konstrukcije d.d. Mostar. Velik doprinos realizaciji ideje dali su i profesor Amir Pašić, kao i inžinjer Adis Hadrović. Velika pažnja je posvećena zaštitnoj opremi, koja je među najsavremenijim, a svaka kaciga ima GoPro kameru, tako da će svi ljubitelji ove adrenalinske priče moći dobiti svoj vlastiti snimak „leta“ preko Neretve.

  Već u prvim danima zip-line je privukao brojne turiste, ali i domaće stanovništvo, koji nisu propustili priliku letjeti s pogledom na Stari most.