Nova direktna aviolinija Sarajeva sa Varšavom

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) svečano je dočekan prvi let nove aviolinije kompanije LOT Polish Airlines na relaciji Varšava-Sarajevo-Varšava.

Ilustracija: Pixabay

Riječ je o novoj ruti u rastućoj turističkoj potražnji za Bosnom i Hercegovinom, te je jučer predstavljeno niz marketinških i prodajnih aktivnosti za povećanje rezervacija iz Poljske, kao i planovi za korištenje prilika koje Aerodrom Varšava nudi za stvaranje dodatne potražnje i rezervacija s drugih ključnih izvornih tržišta za Bosnu i Hercegovinu.

Pokretanje ove rute je rezultat pregovora između LOT Polish Airlinesa i J. P. Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz podršku USAID Turizam, a sve u cilju proširenja zračne povezanosti države s ciljem poticanja privrednog razvoja kroz turizam.

Očekuje se da će nova direktna linija ne samo olakšati poljskim hodočasnicima dolazak u Međugorje, već će postati i katalizator za još življu privrednu, političku i kulturnu suradnju između Poljske i Bosne i Hercegovine.

Letovi će se odvijati pet puta sedmično, svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka, petka i nedjelje, a karte su već dostupne online putem web stranice www.lot.com kao i na šalteru prodaje karata na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, te putem web stranice www.sia.ba, saopćeno je iz ovog aerodroma.

Let traje manje od dva sata.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content