Nova pravila Airbnb-a i otkazivanje rezervacije

Zbog ograničenja putovanja nastalim zbog korona virusa, Airbnb je izmijenio pravila da bi olakšao domaćinima i gostima pri otkazivanju ili odlaganju planova za putovanja.

Svima onima koji su rezervirali svoj boravak putem Airbnb  servisa prije 14. marta, a u smještajni objekt trebali su se prijaviti između 14. marta i 14aprila, bit će omogućeno besplatno otkazivanje rezervacije. Svi gosti koji otkažu rezervacije u ovom razdoblju dobit će puni povrat novca, a neće im biti naplaćene nikakve dodatne naknade za otkazivanje.

Airbnb će svim iznajmljivačima koji žele da izvrše povrat sredstava za otkaze koji bi u protivnom bili naplaćeni pružiti promocije koje povećavaju vidljivost novih rezervacija. Takođe, Airbnb se odriče standardne naknade od 3% na novim rezervacijama za unose do 1. juna 2020.

U slučaju otkazivanja rezervacije izvršene do 1. juna, Airbnb neće naplatiti naknadu a putniku će ponuditi vaučer koji se može koristiti na budućem putovanju.

Gosti će na raspolaganju imati filtere koji olakšavaju pronalaženje i rezervisanje smještaja, a koje imaju najprikladnija pravila otkaza (fleksibilna, umerena ili stroga), u skladu s njihovim potrebama i trenutnim stanjem prouzrokovanim korona virusom.

 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content