Novak Đoković otvorio teniske terene u Visokom

Nove teniske terene u parku “Ravne 2” u Visokom otvorio je ovogodišnji pobjednik Wimbledona i jedan od najboljih tenisera svijeta Novak Đoković.

 

Foto: Facebook

Tereni su otvoreni u srijedu revijalnim mečevima s nekim od od najboljih regionalnih tenisera – Ivanom Dodigom, Aljažom Bedeneom i Aldinom Šetkićem, te prigodnom kulturno-umjetničkom manifestacijom na kojoj je nastupio Goran Karan.

Pred oko 2.000 gledalaca i uz prisustvo brojnih zvanica, uz česte ovacije gledalaca ova četvorka je priredila spektakl u kojem su ponajviše uživali najmlađi. U posebnoj interakciji s Đokovićem, događaj su upotpunili mlade teniske nade iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

Đoković je na početku egzibicionih mečeva pozvao publiku na interakciju, te ih zamolio da “što više dobacuju”. Jedan od najboljih tenisera današnjice ne trenutke je zbijao šale na terenu, dok je u određenim momentima izuzetno snažnim i preciznim udarcima pokazivao zašto je u stvari jedan od najboljih u historiji ovog sporta.

Ovogodišnji pobjednik Wimbledona proglašen je i počasnim građaninom Visokog.

Teniski tereni u Visokom ispunjavaju svjetske standarde po uzoru na US Open i Australian Open, poručili su organizatori i dodali da se nadaju kako će ovaj centar postati najveći regionalni teniski kompleks koji će privući najveća teniska imena u BiH.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content