Objavljen javni poziv BH Telecoma za donacije

Nastavljajući dobru društveno odgovornu praksu, kompanija BH Telecom i ove godine će donirati sredstva pravnim licima koja su učestvovala na Javnom konkursu objavljenom u avgustu ove godine.

Društveno odgovorno poslovanje čini sastavni dio poslovne prakse kompanije BH Telecom i dokazuje se svakodnevno putem različitih aktivnosti kao što su donacije neprofitnim organizacijama, podržavanje sportskih, kulturnih, humanitarnih manifestacija putem sponzorskih angažmana, te stalnim ulaganjem u obrazovanje i brojne druge projekte koji su značajni za razvoj bh. društva.

Ovogodišnje donacije BH Telecoma usmjerene su ka osnovnim i srednjim školama (nabavka IT opreme), javnim kuhinjama, Udruženjima koja se bave brigom o djeci sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti i udruženjima penzionera i Centrima za zdravo starenje.

Više o pravilima za dodjelu donacija pogledajte na ovom LINKU.

Izdvajajući 1% od ostvarene dobiti, BH Telecom je u posljednjih četrnaest godina donirao ukupan iznos od 18,5 miliona KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH.

Zbog epidemiološke situacije u BiH izazvane pandemijom korona virusa u 2020. godini, Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, na inicijativu Uprave BH Telecoma, sredstva donacija u iznosu od 1 milion KM, bila su usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i općim bolnicama.

Pored tehnološkog razvoja i ulaganja u obezbjeđenje savremenih telekomunikacijskih usluga, temeljna vrijednost kompanije je društveno odgovorno poslovanje i ulaganje u bh. društvo čime se BH Telecom svrstava u najboljeg partnera sportskih reprezentacija, najvažnijih kulturnih događaja i najugroženijih segmenata društva.

BH Telecom poklanja veliku pažnju razvoju korporativne društvene odgovornosti putem investiranja u nastavno-naučne projekte akademske zajednice, te stipendiranja najboljih studenata. Putem ove saradnje BH Telecom je do sada dodijelio stipendije za 246 studenata sa univerziteta u BiH, a za stipendije je izdvojen ukupan iznos od 650.000 KM.

Kontinuirano ulaganje u obrazovanje mladih je jedan od najvažnijih stubova društvene odgovornosti BH Telecoma.

Opremili 490 škola informatičkom opremom,

Podijelili 2.450 računara,

Podijelili 980 štampača/multi-funkcionalnih uređaja.

Podijelili 50 tableta Lenovo Tab 2 A7-20

BH Telecom, kao ekonomski uspješna i društveno odgovorna kompanija, posebnu pažnju posvećuje zaštiti životne okoline, te koristi savremenu opremu i tehnologiju koja garantuje energetsku učinkovitost i djelovanje bez štetnih posljedica po životnu sredinu.

BH Telecom. Moja priča

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content