Odgođena današnja utrka FIS Evropa kupa na Bjelašnici

Sportska javnost u našoj zemlji je sa nestrpljenjem čekala super G utrku u okviru FIS Evropa kupa na Bjelašnici. Međutim uprkos odličnoj organizaciji, zbog loših vremenskih uvjeta, utrka je odgođena

Foto: Furaj.ba

Gusta magla je prouzrokovala slabu vidljivost na startu, te je skijanje u takvim uslovima moglo bi biti vrlo riskantno za takmičare. Organizatori su prvobitno pomjerili utrku za sat i po, a onda i potpuno otkazali današnju utrku.

Obje utrke će biti održane sutra a ne po jedna, kako je bilo planirano u propisima FIS-a. Tehnički detalji i satnice sutrašnjih utrka će biti objavljene u toku dana. 

Elvedina Muzeferija očekuje dobre rezultate 

Foto: Furaj.ba

Na Bjelašnici je trenutno 60 takmičarki iz 9 zemalja. Tu je i top 10 takmičarki Evropa kupa te se sutra očekuju spektakularne utrke. Timovi su oduševljeni stazom i čitavom organizacijom. Naša skijašica, Elvedina Muzeferija je izjavila da je staza na Bjelašnici danas na istom nivou kao ona sa svjetskog kupa. Ovo joj daje veliki podsticaj jer bez obzira što starta 33. sada zna da će staza do tada izdržati.

Muzeferija je jučer osvojila 20. mjesto u spustu na Svjetskom prvenstvu, sa manje od dvije sekunde zaostatka od prvoplasirane Jasmin Flury. Odgađanje utrke joj daje više vremena da se odmori i bude spremna za sutrašnje dvije utrke, izjavila je za medije. 

“Tenutno (moje) skijanje je na tom nivou da ja mogu pobjediti ako se sve poklopi. Naravno tu ima dosta faktora, ja ću dati sve od sebe da odskijam kako znam, kako skijam na treningu i vidjećemo”, rekla je Muzaferija.

 
 
 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content