Održana konferencija za medije povodom konferencije”Pouzdanost 2023/24” – Uzdaj se u pouzdanost

Danas je u prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana konferencija za medije na kojoj su istaknuti ključni detalji vezani za projekat “Pouzdanost” i centralnu manifestaciju projekta “Pouzdanost 2023/24”, koja će se održati 22. novembra u hotelu Holiday Sarajevo pod sloganom ”Uzdaj se u pouzdanost“.

Na ovom važnom poslovnom događaju, kojeg organizuje vodeća bosanskohercegovačka bonitetna kompanija LRC Business Intelligence System (LRC BIS), biće uručena specijalna priznanja “Certifikat bonitetne pouzdanosti” i “Zvijezde bonitetne pouzdanosti” kompanijama s ocjenom 4 i 5 bonitetne pouzdanosti, čime se naglašava i ističe kvalitet i integritet njihovog poslovanja i finansijske dosljednosti.

Ovom prilikom novinarima su se obratili učesnici i učesnice press konferencije:

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, Ahmet Egrlić, koji već dugi niz godina daje podršku realizaciji ovog projekta: ,,Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine već nekoliko godina prati ovaj događaj i cijenimo da je ovo kompatibilno sa svim onim što mi radimo. Jako važno je da komora kao neprofitna asocijacija privrednika bude ona koja radi zajedno sa drugim agencijama na podizanju svijesti o potrebi da imamo što više pouzdanih kompanija, da primjenjujemo sve međunarodne standarde i da na neki način uskočimo u taj voz reformi koji vidi poslovna zajednica Evrope i svijeta.“

Jadranka Kuljanin, generalna direktorica LRC Group, govorila je o ciljevima projekta “Pouzdanost 2023/24” i važnim finansijskim specifičnostima i podacima na kojima se projekat temelji.

,,Naša misija je prikupljati, obrađivatii i analizirati podatke kako bismo razumjeli dešavanja

i trendove na tržištu Bosne i Hercegovine ali i regije. Na osnovu naših analiza bonitetno pouzdanih kompanija, koje su fokus samog projekta Pouzdanost, imamo zadovoljavajući porast od 2% bonitetno pouzdanih kompanija kao i porast prihoda od 19% u odnosu na 2022. godinu na nivou cijele BIH. Naš zadatak je da izdvojimo kompanije koje su dokazale svoju sposobnost da se pouzdano nose sa izazovima tržišta, ispunjavajući visoke standarde kvaliteta, integriteta i dosljednosti u poslovanju“, izjavila je Kuljanin.

 Fatima Nikšić, direktorica marketinga LRC Group i direktorica projekta “Pouzdanost 2023/24”, posebno je istakla novi koncept projekta „Pouzdanost 2023/24“.

,,Uradili smo novi koncept projekta Pouzdanost, koji osim što promoviše i slavi poslovne rezultate i uspjehe domaćih kompanija, ove godine LRC BIS dodjeljuje posebna priznanja i statue Zvijezda pouzdanosti ličnostima iz javnog života koje svojim trudom, radom i djelovanjem u društvu doprinose lokalnoj zajednici i promovišu našu zemlju kroz najveće ljudske vrijednosti, koje su osobina samo Pouzdanih“, kazala je Nikšić.

Đemila Talić Gabriel, ambasadorica Sigurne kuće, istakla je važnost ovakvih projekata i učešća Sigurne kuće u istom, te da je kroz projekat „Pouzdanost 2023/24“ prvi put prepoznat i nagrađen njen rad u Bosni i Hercegovini, njenoj matičnoj državi.

Sead Sefić, predsjednik Udruženja oboljelih od raka prostate FBiH, naglasio je važnost društvene odgovornosti u borbi protiv te bolesti i kakva je uloga pouzdanih kompanija u tome. Takođe je najavio događaj Udruženja oboljelih od raka prostate FBiH u sklopu kojeg su pokrenute akcije da se  promoviše i podigne svijest o važnosti  muškog zdravlja.

Tamara Ubiparipović, PR i sales menadžerica u Npl-project d.o.o. istakla je značaj postojanja analiza i podataka koji prepoznaju bonitetno pouzdane kompanije: ,,Sretni smo što postoji neko ko se bavi i vrši ovakve vrste analiza, što podržava i prepoznaje kompanije kao što smo mi. Npl-project je građevinska kompanija osnavana 2017. godine s vizijom da stvara dom i dugoročnim planovima da u budućnosti stvaramo još puno sretnih domova, sretnih porodica i osmijeha.“

Alen Ćorović, direktor oficijelne PR agencije projekta ”Pouzdanost 2023/24“ REPUBLIC d.o.o Sarajevo, govorio je o ulozi agencije u podršci projektu i komunikaciji s medijima. ,,Čast nam je biti oficijelna PR agencija projekta Pouzdanosti. I mi i kolege iz LRC-a znamo koliko je važno strateški komunicirati. Certifikat bonitetne pouzdanosti upravo to pruža kompanijama“, istakao je Ćorović.

Prisutni su posebno naglasili važnost projekta, ne samo za poslovnu već i za društvenu zajednicu ističući takođe značaj bonitetno pouzdanih kompanija za naše tržište, čiji predstavnici su, između ostalih, bili dio današnjeg događaja.

Projekat “Pouzdanost 2023/24” ima tradiciju od 2016. godine i svjedočanstvo je nepokolebljive posvećenosti ispunjavanju obećanja i njegovanju povjerenja u svim aspektima poslovanja čiji dokaz su i ekonomski parametri koji jednu kompaniju definišu kao pouzdanog, transparentnog i visokokvalitetnog partnera.

Osim toga, vidljivost na tržištu danas je od izuzetne važnosti, zato je LRC BIS osigurao da upravo kroz ovaj projekat kompanije uživaju značajnu promociju, prestiž i prepoznatljivost.

Centralnom manifestacijom, konferencijom “Pouzdanost 2023/24” pod sloganom “Uzdaj se u pouzdanost”, biće krunisan završetak još jedne poslovne godine, a ista će okupiti vizionarske tržišne lidere, stručnjake, predstavnike bonitetno pouzdanih kompanija, institucija, medija, poznata imena sportske, glumačke i muzičke scene.

Pouzdanost je ključna za dugoročni uspjeh cjelokupnog tržišta. Projekat ”Pouzdanost 2023/24” prepoznaje ovu važnost i čini korak naprijed u nagrađivanju i promociji kompanija koje teže visokim standardima pouzdanosti u svom poslovanju, ali i pojedinaca i pojedinki koji doprinose pozitivnoj promjeni društva kroz promociju lijepih, osviještenih, zrelih, važnih poruka i priča, rečeno je na konferenciji za medije.

Tim LRC BIS-a se zahvaljuje svojim pouzdanim partnerima Silvermoo d.o.o. i Zdravom portalu na obezbjeđivanju prikladnih poklona za sve prisutne.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content