Okršaj sarajevskog, travničkog i banjalučkog ćevapa

Prema najavama organizatora, za jahorinski “Ćevap fest” već sada veliko interesovanje, a do sada, učešće su potvrdili najpoznatije ćevabdžije iz Sarajeva, Travnika, Banjaluke, ali i najveći ćevabdžijski lanac u regionu – čuveni “Walter”.
“Ćevap fest”, jedinstveni gastro festival, biće održan u period od 3. do 5. decembra na platou “Poljice” na Jahorini, u okviru spektakularnog otvaranja sezone na olimpijskoj planini.
– I sami smo zatečeni interesovanjem ljubitelja dobrog ćevapa, a do sada, osigurali smo učešće nekih od naših najpoznatijih brendova: travničkog “Harija”, koji se, očuvanjem tradicije autentičnog travničkog ćevapa, nametnuo kao svojevrsni ambasador ovog grada, sarajevski “Hodžić”, trostruki dobitnik prestižne gastro nagrade “Zlatna ugostiteljska kruna”, poznatog zeničkog “Kinga”, banjalučke “Zlatne krune”, uvjerljivo najposjećenije banjakučke ćevabdžinice, sarajevske “Bione SA”, koja nudi veganske ćevape, brzorastuće višegradske “Anike”, te beogradskog “Waltera”, jednog od najvećih restoranskih lanaca u Srbiji, koji sarajevski ćevap nudi u čak 19 svojih restorana… Sve u svemu, biće to pravi gastronomski višeboj, u kojem će posjetioci sami birati šta im se više sviđa – sarajevski, travnički ili banjalučki ćevap – ističu organizatori.
Kako ističu, odvojen, kao sarajevski i travnički, ili razdvojen, kao banjalučki, ćevap je zaštitni znak gastro ponude Bosne i Hercegovine zbog čega su, u saradnji sa Olimpijskim centrom, odlučili da uveličaju ionako spektakularno otvaranje skijaške sezone na Jahorini, na kojem će nastupiti neke od najpoznatijih estradnih zvijezda ovih prostora
Kako je najavljeno iz OC Jahorina, skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena 3. decembra, kad će nastupiti Toni Cetinski. Iste večeri, u Olimpijskom baru biće održan “Vip parti” na kojem će nastupiti Milica Todorović.
Drugog dana ski openinga, u subotu, 4. decembra, posjetioce će zabavljati Haris Džinović a nakon toga zabava se nastavlja u Olimpijskom baru uz Dream Bend. Za nedjelju, 5. decembar predviđen nastup Saše Matića dok će u Olimijskom baru nakon Sašinog koncerta za dobru zabavu biti zadužen Zli Pevač. Iz Olimpijskog centra su naveli da je ulaznice, koje su već u prodaji, za sve nastupe moguće kupiti putem veb platforme kupikartu.ba.
Svi koji se odluče za odlazak na Jahorini tokom otvaranja sezone, biće u prilici da iskoriste i specijalnu pogodnost, jer će trodnevni ski pas u periodu od 3. do 5. decembra iznositi svega 65 KM. U novu skijašku sezonu, Olimpijski centar „Jahorina“ ulazi sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat, te mnoštvom noviteta za sve ljubitelje zime na planini.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content