Opasnosti koje vas očekuju u hotelima

Srce je tamo gdje su kuća i dom, a hotel, odnosno hotelska soba u kojoj boravite definitivno je mjesto na kojem morate maksimalno koristiti glavu.

Foto: Pixabay – geralt

Svrha ovog teksta objavljenog na stranicama independenttraveler.com nije da se turistima i putnicima utjera strah u kosti, nego da goste hotela upozori na opasnosti koje iz istih vrebaju.

Naizgled sitne prevencije mogu spriječiti katastrofu, koja bi mogla pokvariti vaše putovanje.

U nastavku donosimo top pet stvari, na koje biste trebali obratiti pažnju dok boravite u hotelu u nekoj stranoj zemlji, a sve to za vaše dobro.

Ne naslanjajte se na prozore

U poslednje vrijeme, mnogi upozoravaju na slabu sigurnost prozora u hotelskim sobama. Nedavno je jedna dvogodišnja djevojčica pala kroz prozor hotela u Hinckleyju, Minnesota. Preživjela je, ali je u bolnicu prevezena u kritičnom stanju. Iste te nedelje, hotel W u Austinu je zatvoren na nekoliko dana, nakon što je s njega otpalo nekoliko staklenih stijena s balkona. Povrijeđeno je četvoro ljudi. U drugom incidentu istog hotela dvije žene su pale kroz prozor hotelske sobe, a jedna od njih je poginula. Možda vam ovo nije dovoljno uvjerljivo, ali autor teksta napisao je da je u Google pretragu upisao ‘padovi s hotelskih prozora’ te da se pojavilo dovoljno rezultata za upozorenje – dakle, ne naslanjajte se na prozore u hotelskim sobama.

Dalje ruke od minibarova

Za autora teksta minibar spada u istu kategoriju kao i prekrivač za krevet u hotelu – postoji, tu je nadohvat ruke, ali nema šanse da će ga ikada koristiti. No, mnogi dođu u iskušenje da zavire šta se sve krije u tom malom frižideru pored kreveta. Polako! Stanite! Čokoladica od 4 eur ili nešto drugo puno skuplje će se začas naći na vašem računu, a dok budete plaćali, svašta će vam prolaziti kroz glavu! Potpuno nepotrebno.

Izbegavajte da pijete iz staklene čaše

Hotel je leglo mikroorganizama koje za sobom ostavljaju putnici, odnosno gosti hotela. Daljinski, prekidači za svijetlo, prekrivač za krevet – sve je to puno raznih bakterija koje ne želite u svojoj blizini i mudriji putnici ih izbjegavaju. No, toj listi treba dodati još jednu stvar oko koje su oprezni čak i oni manje zahtijevni gosti – a to je staklena čaša. Ipak, nju dotičete usnama. Postoje zakoni koji kažu da se te čaše moraju dezinfikovati, no ne možete nikada biti sigurni da osoblje hotela to zaista radi. Najbolje je ili ne koristiti čašu ili je nekoliko minuta isprati pod vrućom vodom. Što je sigurno – sigurno je.

Broj vaše sobe neka bude tajna

Postoji niz praktičnih savjeta u Vodiču za sigurnost hotela, a jedno od njih bi trebali svi znati, pogotovo žene koje putuju same. Nikada nemojte dopustiti da se na recepciji naglas izgovori broj vaše sobe! Ako se to dogodi, zatražite drugu sobu i ključ. Nikad ne znate tko stoji u predvorju hotela i čeka baš takvu informaciju.

Ne ignorišite recenzije hotela

Svake godine TripAdvisor objavi popise najprljavijih hotela u Aziji, Europi, Indiji i Americi. Vjerujte, neka od tih iskustava mogu biti ravna noćnoj mori. Izbjegnite odsjedanje u nekom od tih hotela, tako što ćete provjeriti u kakvom su stanju i što o njima pišu na specijaliziranim stranicama.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content