Ostrvo mobilnosti u srcu Sarajeva: Inovacija koja promoviše održivu urbanu mobilnost

Grad Sarajevo je danas predstavilo prvo Ostrvo mobilnosti u okviru TRIBUTE projekta uz EU program Interreg Adrion. Ostrvo je smješteno na Skenderiji i ima ključnu ulogu u promociji održivog i ekološki osviještenog urbanog razvoja.

Ostrvo mobilnosti nudi niz benefita za građane i turiste. Punionica za električna vozila omogućuje brzo i jednostavno punjenje električnih automobila, promovirajući čistu i održivu mobilnost. Pametna klupa s USB punjačima i bežičnim punjenjem pruža praktičnost i udobnost korisnicima mobilnih uređaja.

Također, Ostrvo ima anti-vandal parking za bicikle koji potiče korištenje ovog ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva u gradu. Grad Sarajevo tako aktivno podržava smanjenje emisija štetnih plinova i gužvi u gradu.

Ova ambiciozna inicijativa predstavlja korak ka stvaranju modernog i ekološki osviještenog grada. Sarajevo postaje lider u primjeni inovacija za održivu budućnost.

Ostrvo mobilnosti na Skenderiji postaje simbol grada, spajajući tehnologiju, održivost i praktičnost. Turisti će također moći uživati u ovim modernim pogodnostima, doživjeti grad koji brine o okolišu i podržava održive inicijative.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content