Ostvaren novi rekord u proizvodnji Hyundai Tucson-a

U ponedjeljak je sa proizvodne trake sišao dvomilijunti Hyundai Tucson u Hyundai fabrici u Nošovicama, Češka (HMMC). Ovaj posebni primjerak obojen je u Sailing Blue Pearl boji i opremljen je 1.6 T-GDi HEV motorom, koji već sada stiže do svog budućeg vlasnika u Velikoj Britaniji. Ovaj rekord naglašava status modela Tucson kao najpopularnijeg Hyundaijevog modela u Europi.

 

“Dva miliona jedinica proizvedenih u Hyundaievoj fabrici u Češkoj je značajan rezultat za našu globalnu i europsku prodaju”, rekao je Michael Cole, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. ” Gotovo od samog početka automobil je dizajniran i proizveden imajući na umu europskog kupca. Tucson je evoluirao u priču o uspjehu na globalnom nivou, a posebno u Europi,  te savršeno oslikava Hyundaijev pristup usmjeren na kupca.”

 

Iz Nošovica u Europu

Historija Tucsona u HMMC-u započela je sredinom juna 2015. godine, kada je treća generacija Tucsona krenula u proizvodnju. U više od pet godina proizvedeno je ukupno 1.180.445 jedinica.

Četvrta generacija Tucsona, koja je trenutno u proizvodnji, ima osvježeni dizajn, napredniju unutrašnjost i poboljšani paket dodataka. U 2023. godini proizvedeno je 244.495 jedinice, što čini otprilike 70 posto ukupne proizvodnje HMMC-a. Ova vozila su izvezena u 70 zemalja svijeta. U Europi se većina Tucsona isporučuje u Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolsku, Njemačku i Francusku.

Hyundai je također proširio izbor pogona trenutnom Tucsonu, te uključio hibridne i plug-in hibridne motore. Za oba alternativna pogonska sklopa vlada veliko interesovanje – 2 od 5 Tucsona četvrte generacije prodanih u Europi su ili hibridi ili plug-in hibridi.

 

Edicija povodom 20. godišnjice Tucsona

Kako bi proslavio dvije decenije na tržištu, Hyundai je dizajnirao posebnu ediciju ovog modela za dvadesetogodišnjicu. Posebno izdanje dolazit će sa jedinstvenim završnim obradama interijera i eksterijera. 

 

Proizvodnja će započeti u HMMC-u u augustu.

 

19.06.2024.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content