Osvježena revolucionarna limuzina Toyota Mirai

Toyotin revolucionarni Mirai, prvi svjetski produkcijski sedan s vodonikovim gorivnim ćelijama, dobio je niz tehnoloških unapređenja za 2024. godinu s novim i proširenim karakteristikama i funkcijama za bezbjednost, praktičnost te povezanost i zabavu u vozilu.

U svojoj aktuelnoj generaciji ugradnjom trećeg rezervoara vodonika domet je povećan za 30% i sada iznosi odličnih 650 km. Rezervoari su raspoređeni u obliku slova T, pri čemu je najduži postavljen uzdužno u sredinu. Ukupno je u njih moguće smestiti 5.6 kg vodonika, u poređenju s 4.6 kg u dva rezervoara na bivšem Miraiju.

Mirai je, zahvaljujući većim prepustima, stigao na gotovo pet metara dužine (4975 mm), a povećana je širina vozila, i to za 75 mm. Visokonaponska baterija i elektromotor su smešteni iznad zadnje osovine. Baterija je litijum-jonska visokonaponska, kapaciteta 4.0 Ah, dok je snaga elektromotora 128 kW.

Sada su dio standardne opreme sistem za prevenciju sudara, adaptivni tempomat, sistem prepoznavanja saobraćajne trake, te detalji poput prepoznavanja vozila u mrtvom uglu ili kamera s krugom od 360 stepeni.

Slično je i u enterijeru koji sada prihvata Toyotin sofisticirani multimedijski paket Smart Connect+, kome se pristupa preko 12.3-inčnog ekrana osjetljivog na dodir novog izgleda.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content