Osvježeni Yaris u prodaji isključivo na hibridno-električni pogon

U prodajne salone stiže osvježeni i dodatno poboljšani Yaris. Značajan obim poboljšanja koji se odnose na performanse, bezbjednost i stil osigurat će da ovaj model zadrži vodeću poziciju u svojoj klasi veoma konkurentnog B-segmenta u Evropi.

Napravljen u Evropi za evropske kupce, novi Yaris će ojačati davno stečenu reputaciju modela koji se odlikuje inovacijama i kvalitetom dizajna i konstrukcije malih automobila.

Najnovija poboljšanja na Yarisovom potpuno hibridno-električnom pogonu jesu ključna za dodatnu atraktivnost modela, ali istovremeno pružaju i snažnije performanse i privlačnije i zabavnije iskustvo u vožnji. Uz novi Yaris, kupci će moći birati između dva hibridna pogona koji odgovaraju njihovim potrebama, a da i dalje imaju sve prednosti vodećih ekoloških performansi u klasi koje pruža Yaris.

Novi pogonski sistem, s većim i snažnijim električnim motor-generatorom i izmenama softvera i hardvera jedinice za kontrolu snage (PCU), povećao je ukupnu snagu pogonskog sistema za 12 procenata, sa 116 KS (85 kW) na 130 KS (96 kW).  Yaris  će i dalje zadržati svoj status najboljeg u klasi s emisijom od 96-116 g/km.

Kako bi dodatno unaprijedila novi Yaris, Toyota uvodi savremenije i poboljšane bezbjedonosne funkcije koje će očuvati neprevaziđene sigurnosne karakteristike ovog modela. Toyota T-Mate je zajednički naziv za napredne funkcije koje čine automobil bezbjednijim, lakšim za vožnju i parkiranje.

Kao jedan od ciljeva, Toyota je željela da ponudi najbolji automobil u klasi, s potpuno novim digitalnim korisničkim iskustvom koje donosi Yaris. To podrazumijeva i prilagodljivi ekran s instrumentima za vozača, kao i brži i moćniji multimedijalni sistem s dodatnim mogućnostima.

Što se ostalih karakteristika tiče, novi Yaris zadržava mišićave, „napregnuto agilne“ linije koje ga razlikuju od drugih modela B segmenta odajući utisak sabijene energije i dinamike, uvek spremne za pokret. Unutrašnjost je u skladu sa konceptom „manje je više“. To je precizno dizajniran prostor koji odiše osećajem kvaliteta i utiskom prostranosti kabine automobila, po ugledu na vozila iz klase iznad Yarisa.

Yaris je jedan od najuspješnijih modela u Toyotinoj istoriji, čija je prodaja širom svijeta 2023. godine prešla ukupan broj od preko 10 miliona plasiranih automobila.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content