Otkrijte vječnu destinaciju u srcu Provanse

Hotel i spa centar Couvent des Minimes L’Occitane, smješteni u prirodnom okruženju, nadomak bajkovitog sela Mane, pravi su primjer mjesta protkanih prošlošću i vjeran odraz provansalskog načina života i tradicije ovog podneblja.

Mir, prirodno okruženje i mogućnosti uživanja u ljepotama ovog kraja uz laganu šetnju, najjači su aduti ovog mjesta. Unatoč nedavnom renoviranju, u ovom kompleksu uspješno su sačuvani duh prošlosti i veza sa prirodom. Novi izgled kompleksa u potpunosti odražava filozofiju koju njeguje L’OCCITANE. Prirodni tonovi, cvjetne boje, meke, zaobljene linije  i kvalitetni materijali, stvaraju atmosferu mira, spokoja i istinske elegancije.

SOBE ZA GOSTE: OAZE ZA OPUŠTANJE, U NOVOM RUHU

Svaka od 46 soba odiše jedinstvenom i posebnom atmosferom, svaka u sebi nosi neodoljivu draž ovog čarobnog, tihog i sanjivog okruženja. Prilikom uređenja sačuvani su mnogi autentični arhitektonski detalji, pa su tako spavaće sobe razdvojene od kupatila tradicionalnim paravanima, veoma rasprostranjenim u ovoj regiji, koje ove enterijere krase u nešto modernijem izdanju.

Uređenje kupatila predstavlja odraz stila uređenja soba, sa romantičnim retro detaljima, umivaonicima dizajniranim po ugledu na nekadašnje , davno zaboravljene  modele, tradicionalnim kadama i emajliranim slavinama. Neka od kupatila opremljena su masažnim mlaznicama, parnim mlaznicama i kišnim tuševima.

NOVO LICE L’OCCITANE SPA CENTRA

Odvažnim dizajnom u paletama žute, smeđe i bijele boje, ovaj spa centar,  koji zauzima prostor od 700m2, za svoje goste stvorio je autentično okruženje usklađeno sa prirodom, koje podražajno djeluje na sva čula. Moderno opremljene prostorije za tretmane, kojima dominiraju drvene površine i detalji, stvaraju ugodnu i toplu atmosferu, idealnu za opuštanje.

 

PRIČA IZ DAVNINA

Samostan Le Couvent des Minimes osnovan je davne 1613. godine, u selu Mane, za potrebe svećeničkog reda čiji je osnivač bio Sv. Vincent de Paul. Nakon Francuske revolucije 1862. godine, ovaj samostan u potpunosti je restauriran, te je postao dom sestara Franjevki Marijinih misionarki. 1999. godine, misionarke su napustile samostan, a samostanske prostorije ostale su puste sve do ponovnog otvaranja u funkciji  hotela i spa centra u junu 2008. godine.

Osnivač Brenda L’Occitane, Olivier Baussan, vrijeme provedeno u Provansi opisuje sljedećim riječima:

“Za mene je Provansa ime koje me vodi stazama snova. Sanjam o toplim bojama, blagim mirisima, divljim pejzažima i prizorima ljupkih sela okupanih suncem. Sanjam o zvucima koraka kamenom cestom, mirisu čiste posteljine, drvenim policama prepunim knjiga, satima dugim pauzama za ručak i zvonkom dječjem smijehu. Za mene je Provansa svijet u kojem se živi i uživa laganim tempom. Presretan sam što sam imao priliku da svoje iskustvo podijelim sa drugima.”

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content