Otvaranje izletišta Stojčevac uz besplatan koncert Harija Mata Harija

Općina Ilidža svim posjetiocima Stojčevca 25. juna poklanja besplatan koncert grupe Hari Mata Hari, koji će biti dio bogatog cjelodnevnog zabavnog programa na poznatom sarajevskom izletištu.

Foto: Biografija.org

Koncertu domaće ali i regionalne muzičke zvijezde, čiji je početak zakazan za 20 sati, prethodit će humanitarna trka Stojčevac 5K, koja starta u 17 sati.

Muzičkim spektaklom bit će otvoreno obnovljeno izletište Stojčevac, ali i ljetna turistička sezona u Sarajevu.

– Od početka godine u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture prostornog, uređenja građenja i zaštite okoliša KS, Ministarstvom saobraćaja KS, Ministarstvom privrede KS, KJU za zaštićena područja Sarajevo i drugim institucijama mnogo smo radili na uređenju Stojčevca. Sada kroz humanitarnu trku ali i koncert ovo sjajno izletište želimo ponovo približiti građanima Ilidže, Sarajeva ali i turistima koji posjećuju našu općinu, grad i državu – rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Zelene ilidžanske oaze oduvijek su bile poseban mamac za turiste, što potvrđuju i brojke o ostvarenim noćenjima na Ilidži, kao i posjete Vrelu Bosne.

Revitalizacijom Stojčevca, obnovom putne infrastrukture i javne rasvjete, kao i uređenjem zelenih površina, nekada poznato izletište sve je bliže svom prijeratnom sjaju.

– Nismo mnogo marili za nadležnosti, željeli smo pokazati da Stojčevac može bolje, da Ilidža može bolje. Mnogo posla je urađeno na ovom izletištu i drago mi je da građani to već prepoznaju i cijene. Iskreno se nadam da će oni, koji još nisu posjetili obnovljeni Stojčevac, doći 25. juna da zajedno uživamo u odličnoj atmosferi. One koji vole trčati i rekreirati se, pozivam na učešće u humanitarnoj trci Stojčevac 5K za koju se mogu prijaviti do 17. juna – kazao je načelnik Muzur.

Tokom ove sedmice bit će održana i zvanična press konferencija na kojoj će načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i Hari Mata Hari javnost upoznati o svim detaljima vezanim za koncert koji je zakazan za 25. juni na Stojčevcu.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content